Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una foguera gran de nit i un cercle amb el mapa de temperatures de l'AEMET del 23 de juny

Quin temps farà aquesta nit de Sant Joan: la previsió de l'AEMET per avui

Aquesta festa se celebra a molts punts d'Espanya la nit del 23 de juny

Una de les festes amb més arrelament a Espanya és la nit de Sant Joan. Milers de persones es congreguen al voltant d'una foguera per donar-li la benvinguda a l'estiu. Si tens pensat assistir-hi, t'interessarà conèixer el temps que hi haurà aquesta mitjanit.

Aquest divendres s'espera un augment dels termòmetres i deixarem enrere la inestabilitat de les últimes setmanes. Per tant, no hi haurà ni rastre de pluges o tempestes. A més, durant la nit s'esperen unes temperatures agradables, que rondaran els 20 °C a gran part de la Península, amb cels clars. Serà pràcticament una prolongació del temps que experimentarem durant el dia.

El pronòstic de l'AEMET contempla per a aquest divendres «nits tropicals», que seran més freqüents a la costa mediterrània, vall del Guadalquivir i Balears. Al centre peninsular, com ara a Toledo o Madrid, els valors tèrmics arribaran fins als 35 °C. Per part seva, a capitals com ara Sevilla, Còrdova o Badajoz el mercuri es dispararà fins als 40 °C.

El temps per a la nit de Sant Joan

Hi ha diversos punts d'Espanya on aquesta festa té una gran tradició. Milers de veïns i turistes s'acosten fins a les fogueres per cremar els esperits dolents i rebre l'estiu. A continuació, et detallem la previsió del temps a les principals províncies i ciutats on se celebra.

1. Catalunya

A Catalunya, la revetlla de Sant Joan té molt d'arrelament. Es preveuen cels clars i les mínimes experimentaran un lleuger descens. Per la seva banda, a la meitat oest les màximes patiran un increment.

  • Barcelona: cels clars, amb mínimes de 23 °C i màximes de 29 °C.
  • Tarragona: cels poc ennuvolats, amb unes mínimes de 20 °C i màximes de 28 °C.
  • Lleida: cels poc coberts, amb mínimes de 17 °C i màximes de 33 °C.
  • Girona: cel clar, amb temperatures mínimes de 19 °C i màximes de 34 °C.

2. Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana s'esperen cels clars, amb temperatures que poden arribar a assolir els 30 °C. Bufarà vent variable fluix, tendint a sud i sud-est.

  • Castelló de la Plana: cels clars, amb temperatures mínimes de 21 °C i màximes de 29 °C.
  • València: cels poc coberts, amb mínimes de 21 °C i màximes de 30 °C.
  • Alacant: cels clars, amb els termòmetres entre 22 °C i 29 °C.

3. Galícia

També tenen molta tradició les fogueres a Galícia per Sant Joan. Les platges s'omplen de gent, hi ha llançament de focs artificials i als barris de les principals ciutats tenen lloc sardinyades. Els cels, en general, estaran lleugerament coberts i els termòmetres patiran un lleuger repunt. Les mínimes seran de 15 °C i les màximes seran més pronunciades a àrees de l'interior, on arribaran fins als 34 °C.

4. Andalusia

A Andalusia té un gran seguiment aquesta festa sobretot a Cadis i Màlaga. Hi predominaran els cels clars i les temperatures augmentaran durant el dia, que se situaran entre els 22 °C i els 32 °C.

5. Astúries

Al Principat d'Astúries també hi ha una gran tradició de celebrar aquesta festa. Hi haurà una gran estabilitat durant la jornada, amb cels clars i temperatures agradables, entre 16 °C i 24 °C.

Un grup d'amics a la platja de nit asseguts al voltant d'una petita foguera
Molta gent es reunirà al voltant d'una foguera aquesta nit de Sant Joan. | Getty Images

6. Cantàbria

A Cantàbria tampoc no es perdran la festa de Sant Joan. La foguera la nit del 23 de juny suposa una cita obligada per a molta gent. Hi gaudiran de cels clars i temperatures suaus, entre 18 °C i 23 °C.

7. Canàries

L'estiu també comença a les Canàries amb aquesta festivitat. Malgrat haver-hi cels ennuvolats, les temperatures mínimes seran de 22 °C i les màximes de 28 °C.

Estabilitat i sense pluges a tot Espanya

En altres punts de la geografia espanyola, com ara Menorca i Sòria també hi haurà reunions al voltant de les fogueres. Es mantindrà el bon temps, sempre per sobre dels 20 °C, sense que es registrin grans caigudes dels termòmetres durant la nit.