Quines són les 25 carreres que tenen més futur i demanda?

Tens clar què vols estudiar? Aquest llistat et pot orientar

L'elecció de la carrera universitària és una decisió molt rellevant
L'elecció de la carrera universitària és una decisió molt rellevant | Pexels

Milers de joves cada any han de decidir, després de fer les proves d’accés a la universitat, quina carrera volen cursar. Encara que n’hi ha que tenen les idees molt clares, d’altres dubten més.

El fet d’escollir fer una llicenciatura o un grau no és una decisió banal perquè, si no t’agrada allò que estudies o si no tens gaire clar el futur, quatre anys se’t poden fer interminables. La teva professió ocuparà una part molt important de la teva vida i, fins i tot, conformarà en part la teva personalitat. El fet de ser enginyer, advocat, politòleg, mestre o psicòleg, entre altres, ens acompanyarà arreu.

L’elecció dels estudis universitaris: vocació o estabilitat?

Quan hem de decidir i dubtem, sempre ens demanem el mateix: decideixo cursar una carrera que tingui unes perspectives interessants pel que fa al sou i l’ocupació o segueixo la meva passió encara que vegi que no em serà fàcil tenir unes bones condicions en un futur?

En el cas que tinguis una vocació molt ben remunerada i demandada, tens molta sort. Això no obstant, si sents que tens ganes de treballar en una disciplina en què no resulta gens fàcil guanyar-se la vida, hauràs de lluitar molt per assolir la teva fita. A més, en aquest cas hauràs de fer mostra de positivisme i mirar de mantenir la teva motivació.

Tu ets l’únic que té la resposta d’aquests interrogants, i podries decantar-te per decidir escoltant el teu cor.

Recomanacions a l’hora d’escollir uns estudis universitaris

Ara bé, si has d’escollir uns estudis universitaris i tens un embolic al cap perquè molts cops no saps ni què t’agradaria menjar per dinar, aquestes recomanacions et podrien ajudar a decidir-te.

1. Mira d’escoltar-te i conèixer-te

És impossible que sàpigues què vols estudiar si no tens clar qui ets. Hauries de reflexionar sobre les coses que t’agrada fer, les que et motiven i les que confereixen el sentit de la teva existència.

2. Esbrina les opcions que tens

Quan ja sàpigues ben bé qui ets, pots posar-te a buscar les carreres que s’ajustin al teu perfil i que et motiven a aguantar un total de quatre anys que tindran moments durs, sobretot durant els exàmens. És una etapa del procés en què cal buscar totes les possibilitats que hi hagi. Et caldrà fer molta recerca, però és possible que descobreixis un gran nombre d’opcions que no tenies ni idea que existien.

3. Visualitza el teu futur

Has de tenir en ment que la gent canvia de manera recurrent, i que els gustos, interessos i objectius poden modificar-se en gran mesura —de la mateixa manera que ho pot fer la forma que tens de pensar— durant els anys en què estaràs estudiant i t’estaràs creant un recorregut professional en un àmbit concret.

Aniria molt bé que miressis cap enrere i et demanessis quan vas començar-te a interessar per una carrera en concret i per què ho vas fer. Penses que serà una idea fixa o només és una obsessió que acabarà marxant? Abandones fàcilment alguns projectes concrets i no d’altres? És interessant que t’ho preguntis.

4. Pregunta per l’opinió de la resta de gent

Observar l’encaix de les opinions de la resta de gent amb les teves pot constituir una manera molt interessant d’entendre millor els avantatges i els inconvenients que té cada possible elecció.  

En cas que puguis contactar amb individus que estan fent alguns dels estudis que et desperten interès, estaria bé que els demanessis consell i els escoltessis, tot i que et caldria tenir en ment que allò que pensin de la seva carrera variarà enormement en funció de la universitat on hagin estudiat.

5. Fes una valoració de la demanda i escull

Un cop tens una llista de les diferents carreres que t’interessen, examina una per una les possibilitats que tindries d’estudiar-les. Hauries d’avaluar els seus trets distintius com ara on s’estudien o quines sortides tenen, però sobretot és important que no triïs mai estudiar una carrera que no et fa el pes. Te’n podries penedir molt.

No hauries d'escollir mai una carrera que no et faci el pes
No hauries d'escollir mai una carrera que no et faci el pes | iStock

 

Adecco revela quines són les carreres més demandades al món laboral

En cas que tinguis ganes de descobrir les carreres amb més demanda laboral, l’empresa suïssa Adecco —encarregada de proveir recursos humans i que també treballa a Espanya— es va centrar en l’elaboració d’un llistat de les titulacions que ofereixen més sortides i expectatives laborals.

Hem de tenir en ment, però, que la classificació és de l’any 2015 i que el món laboral canvia de manera continuada: encara que actualment hi hagi molta demanda quant a una professió, d’aquí a 10 anys potser ja no n’hi ha.

En funció dels criteris establerts dins del VII Informe Infoempleo/Adecco 2016 pel que fa a les carreres amb més sortida a nivell laboral, aquest llistat et pot permetre decidir-te del tot, si tens alguna opció dins d’aquestes 25 carreres amb unes bones perspectives laborals pel que fa al futur.

Així doncs, aquestes són les 25 titulacions universitàries més demandades al món laboral:

 1. Administració d’Empreses i Finances
 2. Enginyeria Informàtica
 3. Comerç i Màrqueting
 4. Enginyeria Industrial
 5. Administració d’Empreses i Dret
 6. Infermeria
 7. Enginyeria de Telecomunicacions
 8. Economia
 9. Relacions Laborals i Recursos Humans
 10. Psicologia i Psicopedagogia
 11. Enginyeria Mecànica
 12. Hostaleria i Turisme
 13. Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
 14. Filologia, Lingüística i Literatura
 15. Dret i Criminologia
 16. Medicina i Biomecànica
 17. Enginyeria Elèctrica
 18. Educació i Pedagogia
 19. Biologia, Bioquímica i Biotecnologia
 20. Arquitectura
 21. Enginyeria Química
 22. Enginyeria Agroalimentària i del Mitjà Rural
 23. Arts i Disseny
 24. Química
 25. Comunicació, Imatge i So

Les carreres amb més demanda al món laboral: ADE, Enginyeria Informàtica i Comerç i Màrqueting

Un any més, Administració i Direcció d’Empreses —també anomenada ADE— continua encapçalant la llista de carreres amb més demanda al món laboral, i la segueixen de ben a prop les carreres d’Enginyeria Informàtica i de Comerç i Màrqueting. Pel que fa a aquesta darrera titulació, cal que remarquem que, a causa del canvi veloç de l’entorn laboral propulsat per les noves tecnologies, està guanyant molt de terreny el sector del màrqueting digital.

Hi ha un gran nombre d’empreses que cada cop són més conscients que no només han d’adaptar el seu negoci a l’entorn, sinó que també s’han d’adaptar les interaccions i les relacions interpersonals en aquest univers 2.0. La nova era digital condiciona les organitzacions i l’àmbit laboral en general, constituint el seu present i també el seu futur.

Tens ganes de cursar la carrera de Psicologia?

Cada any, una de les carreres més sol·licitades a la universitat és la de Psicologia, que resulta molt atractiva per als nous estudiants. Encara que no resulta senzill forjar el futur professional dins d’aquest sector, es pot aconseguir a través de la constància, l’esforç, la motivació i la il·lusió. Si tens ganes de fer aquesta carrera apassionant, et recomanem aquest article.


Comentaris

envia el comentari