243.000 euros, els diners que ha invertit Barcelona en un radar al túnel de la Rovira

Des del consistori assenyalen que volen baixar el nombre d'accidents a la zona

Radar
Aluvisa serà l'empresa encarregada de la instal·lació del nou rada | CatalunyaDiari

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà un nou radar de control de velocitat en una zona on el volum de trànsit és molt elevat. Així doncs, el consistori ha invertit més de 243.000 euros en l'aparell que es col·locarà el túnel de la Rovira, el tram que comunica els barris del Guinardó amb la zona nord del districte d'Horta, segons informa 'Metrópoli Abierta'. Es calcula que cada dia hi circulen una mitjana de 21.898 vehicles, en sentit nord, i de 20.672, en sentit sud.

En aquest túnel els vehicles poder circular a una velocitat màxima de 60 quilòmetres per hora tot i que aquesta es disminueix fins als 50 en les boques de sortida. Des de l'Ajuntament van decidir instal·lar bandes reductores per intentar reduir els accidents que es produeixen en aquest tram.

S'instal·larà un radar d'última generació

Finalment, des del consistori han optat per instal·lar un radar d'última generació basat en càmeres digital d'alta resolució que permet la lectura automàtica de les matrícules dels vehicles que circulen pel túnel. També hi haurà una càmera que llegirà l'hora d'entrada i la de sortida de cada vehicle per establir la velocitat amb què circulava a l'interior.

Quatre empreses es van presentar al concurs convocat per l'Ajuntament barceloní i es va adjudicar el contracte a Aluvisa, amb una oferta econòmica de 243.595 euros. Un cop formalitzat el contracte disposarà de tres mesos per instal·lar el nou radar. L'empresa també serà l'encarregada d'instal·lar diversos radars en trams amb una alta concentració d'accidents de la xarxa viària catalana. En aquest cas el concurs el va convocar el Servei Català de Trànsit.


Comentaris

envia el comentari