Rafa Lomana, el candidat de Vox per Albacete

Rafa Lomana, de 'Supervivientes', és el candidat de VOX per Albacete

El nou fitxatge substitueix a Fernando Paz, polèmic per les seves declaracions sobre els homosexuals i l'holocaust

VOX no només està a l'ordre del dia en referència a declaracions polèmiques, també en nous fitxatges de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Rafa Lomana és una de les darreres incorporacions a la formació, en aquest cas, per a representar-los des d'Albacete (Castella la Manxa).  Lomana, a més a més de ser conegut pel seu cognom —que el relaciona directament amb la seva popular germana, Carmen Lomana—, també ho és per haver format part de l'edició de l'any 2014 de 'Supervivientes', tal com explica 'La Coctelera'.

Va ser llavors quan l'ara polític es va donar a conèixer i va demostrar que, almenys en termes de supervivència, és un gran expert, ja que va quedar el segon finalista de la seva edició.  En el programa, Lomana va demostrar estar en una bona forma física a causa de dedicar-se professionalment als entrenaments personals. Cal recordar, també, que l'ex concursant del programa de Telecinco també va formar part de 'Desafío Extremo', un programa d'aventures junt amb Jesús Calleja.

Els entrenaments personals, per la política

Ara bé, la vida dóna moltes voltes i, ara, Lomana ha decidit deixar el gimnàs per a passar a ser una de les cares més conegudes del panorama polític. La seva incorporació arriba després que Fernando Paz, el candidat per Albacete fins llavors, hagi deixat el seu lloc en el partit. En aquest sentit, cal recordar que Paz va fer esclatar la polèmica en realitzar diversos comentaris homòfobs en diverses intervencions públiques.

Relacionar l'homosexualitat amb una malaltia o relativitzar l'holocaust nazi, van ser algunes de les declaracions que va fer Paz i que van obligar a VOX a prendre mesures davant l'allau de crítiques que es van generar al respecte.

  • També et pot interessar: Olivia de Borbó es presenta com a suplent a la llista de VOX per Àvila

La reacció de la seva germana, Carmen Lomana

Finalment i de forma inevitable, el nom de Rafa Lomana, crea gairebé una relació directa amb el de Carmen Lomana, la seva germana, que ha manifestat en multitud d'ocasions que no tenen cap mena de relació entre ells dos. No obstant això, la popular germana ha volgut fer-se també ressò de l'aparició en el panorama polític del seu germà a través de Twitter, amb missatges com: «Em fa molta llàstima que el meu nom surti junt amb el d'una altra persona vinculada a VOX que fa molt temps que no té res a veure amb mi». 

Paral·lelament, Lomana va respondre als comentaris que li recordaven que ella mateixa es va presentar a les llistes del Senat amb el mateix partit l'any 2015, tot dient que: «I, si us plau, demando a la premsa i a tots els que em seguiu que ningú em vinculi a Vox. Per fer un favor, em vaig equivocar».

Carmen Lomana
Rafa Lomana manté una mala relació amb la seva popular germana, Carmen Lomana | INSTAGRAM

 

  • També et pot interessar: Rufián ha assegurat que VOX «és Ciutadans a les quatre del matí»