Rafa Nadal obre un centre per a menors en situació de vulnerabilitat a València

L'Ajuntament ha cedit un local a la Fundació Rafa Nadal en el barri de Natzaret

CENTRE FUNDACIÓ RAFA NADAL
El centre de menor de la Fundació Rafa Nadal | Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha cedit un local a la Fundació Rafa Nadal en el barri de Natzaret, un dels més vulnerables de la ciutat. El tenista utilitzarà el local, situat en el carrer del Castell de Pop, per a crear un centre per a xiquets i adolescents en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa preveu atendre en una primera fase a 40 menors procedents de Natzaret, un dels barris de la ciutat amb major taxa de persones en risc d'exclusió social, oferint-los un programa complementari a la seua formació escolar obligatòria

En el centre, s'implementarà un programa integral que inclou tant una vessant educativa i de reforç escolar, com una altra deportiva, a on el deport i el joc es convertixen en instruments d'inclusió social i de foment d'actituds i valors com les bones relacions entre companys, la responsabilitat, l'esforç o la igualtat, entre altres.

«Hem detectat una clara necessitat en este barri en concret»

L'activitat del centre es preveu que comence a mitjans de novembre, una volta estiga tot a punt. El local compta amb dos aules-taller, a on es faran les activitats de l'àmbit educatiu, mentres que les activitats deportives es desenvoluparan en el poliesportiu del barri. A més, les instal·lacions del centre inclouen un menjador, a on s'oferirà un berenar diàri als menors.

Tal com han indicat els promotors de la iniciativa «el de València serà el segon Centre Fundació Rafa Nadal, després del que es va posar en marxa en 2014 en Palma de Mallorca. Després de 5 anys de trajectòria i d'obtindre resultats molt positius, amb més de 450 menors atesos, ha arribat el moment de fer un pas més gran, traslladant l'experiència a València, a on hem detectat una clara necessitat en este barri en concret».

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari