Rafa Nadal, sobre Catalunya: «S'està radicalitzant a la societat i no m'agrada»

El mallorquí ha assenyalat que «hi ha massa tensió entre tots» i ha afegit que és necessari «més respecte i tenir voluntat d'avançar»

Rafa Nadal declara que «no m'agrada la confrontació continuada, en cap cas»
Rafa Nadal declara que «no m'agrada la confrontació continuada, en cap cas» | EFE

Cada cop són més els famosos que són preguntats per la situació que estan travessant Catalunya i Espanya en aquests moments. En aquesta ocasió li ha tocat al tenista mallorquí Rafa Nadal qui ha estat preguntat pel procés català durant una entrevista que li ha realitzat el diari ‘ABC’.

Encara que l'entrevista ha començat parlant sobre si és habitual que Nadal s’enfadi o discuteixi amb algú, on ha respost que «m’enfado poc» i «prefereixo evitar la confrontació», ha acabat entrant de ple a valorar la situació política que s’està vivint actualment: «no m’agrada la confrontació continuada, en cap cas». Durant l'entrevista al tenista se li ha preguntat si «percep que hi ha molta crispació» en cap moment s’ha especificat en relació a què però sembla que Nadal no ha necessitat que li ho diguessin perquè ell mateix ha estat qui ha esmentat a Catalunya.   

«A mi personalment no m’agrada. Si li soc sincer, no va amb mi», no obstant aquestes declaracions, el tenista ha afegit: «De fet, he seguit tot el tema de Catalunya i arriba un moment en què un no entén que s’enredi tant. És necessari discutir en algun cas i que hi hagi diferents opinions per millorar coses, sense cap dubte, però la confrontació tan allargada en tants sentits no m’agrada». Tot seguit ha indicat que «a mi no m’agrada la manera de criticar dels altres. I això ho fan tots. Per què ens hem d’estar enfrontant tot el dia?».

Imatge arxiu Rafa Nadal
Imatge arxiu Rafa Nadal | EFE

 

«Per avançar cal entendre's»

Seguint aquesta línia ha manifestat que «s’està radicalitzant a la societat i no m’agrada». En aquesta ocasió, el mallorquí tampoc ha considerat necessari indicar a qui es referia. A la pregunta «estem creant un món d’extrem?», Nadal s’ha mostrat una mica dubitatiu «bé, no sé si vivim en extrems» però ha afegit que és tan complicat arribar a un acord perquè «hi ha massa tensió entre tots i això, des del meu punt de vista, no és bo». Segons el mallorquí falta «més respecte i tenir voluntat d’avançar. I per avançar, cal entendre's».

Finalment el mallorquí ha assenyalat que «mai m’he manifestat políticament» i que «cadascú és lliure de votar o donar suport a qui més li convingui i és molt respectable. L’important és que tots vulguem un país millor, més just i que ens ajudem per a millorar».


Comentaris

envia el comentari