Rafel Nadal i Albert Espinosa, els més venuts a la categoria ficció per Sant Jordi

A la categoria no ficció els llibres vinculats amb el procés independentista han estat els grans demandats

Una parada de llibres durant la Diada de Sant Jordi a la Rambla de Barcelona
Una parada de llibres durant la Diada de Sant Jordi a la Rambla de Barcelona | Cedida

La novel·la 'El fill de l'italià', (Columna) de Rafel Nadal, el Premi Ramon Llull d'aquest any, ha estat el llibre de ficció en català més venut aquesta Diada de Sant Jordi, segons la llista que elabora el Gremi de Llibreters de Catalunya. En castellà, la primera posició és pel nou llibre d'Albert Espinosa, 'Lo mejor de ir es volver' (Grijalbo).

L'obra de Nadal la segueixen al podi el Premi Sant Jordi, 'Digues un desig' (Enciclopèdia Catalana) de Jordi Cabré, i 'El fibló' (Columna) de Sílvia Soler. Quant a la no ficció, s'imposen els llibres vinculats al procés. En català, el més venut ha estat el 'Contes des de la presó' (Ara Llibres) d'Oriol Junqueras, seguit de 'Tres dies a la presó' (Rosa dels Vents) de Jordi Cuixart i Gemma Nierga. En castellà ocupa el primer lloc 'Y...ahí lo dejo' (Editorial Roca) de Gonzalo Boye.

Les dues darreres posicions de les cinc novel·la en català més populars aquesta diada són 'Entre el cel i la terra' (Columna) de Gerard Quintana i 'A l'amic escocès' (Columna) de Maria Barbal. Després d'Espinosa, els llibres de ficció en castellà més venuts són 'Los asquerosos' (Blackie Book) de Santiago Lorenzo, 'Todo lo que sucedió con Miranda Huff' (Suma de Letras) de Javier Castillo, 'Yo, Julia' (Planeta) de Santiago Posteguillo i 'Toda la verdad de mis mentiras' (Suma de Letras) d'Elisabet Benavent. 

Gran interès en els llibres sobre el procés

El xef Joan Roca assoleix la tercera posició del podi de no ficció en català amb 'Cuina mare' (Columna Edicions), seguit d''Esperança i llibertat' (Ara Llibres) de Raül Romeva i 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' (Ara Llibres) de Sergi Sol.

Finalment, en castellà trobem en segona posició 'El director' (Libros del KO) de David Jiménez, 'A mi no me callan' (Editorial Alrevés) de Pepe Rubianes i 'El Crash. Tercera fase' (Roca Editorial) de Santiago Niño-Becerra.


Comentaris

envia el comentari