Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Sense rastre del mosso que va abatre quatre dels cinc terroristes del 17-A a Cambrils

Dos anys després dels atemptats, l'agent es manté allunyat de la comissaria de Campclar on estava destinat
Agents del GEI, de l'ARRO i de la Policia Científica dels Mossos, al punt zero de l'atemptat de Cambrils. | TarragonaDigital

 

Dos anys despr√©s dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, l'agent dels Mossos d'Esquadra que va abatre quatre dels cinc terroristes al passeig Mar√≠tim de Cambrils segueix sent una inc√≤gnita. Per voluntat pr√≤pia, el mosso va decidir preservar la seva identitat i va rebutjar fins i tot recollir cap mena de condecoraci√≥ per la seva actuaci√≥ aquella fat√≠dica matinada del 18 d'agost del 2017. Una acci√≥ que va servir per aturar l'atac a Cambrils i evitar m√©s v√≠ctimes. Avui, no queda cap rastre d'ell i es troba allunyat de la comissaria de Campclar on estava destinat.

 

Segons informa El Mundo, que ha tingut acc√©s al testimoni del policia despr√©s dels atemptats, l'agent va quedar molt afectat i va sol¬∑licitar un canvi de destinaci√≥ despr√©s dels fets. Avui, nom√©s alguns alts c√†rrecs dels Mossos coneixen el seu parador, tot i que √©s probable que ja no estigui de servei.

 

Segons expliquen alguns companys de feina al rotatiu, l'agent no es va recuperar psicol√≤gicament despr√©s de matar els quatre terroristes. ¬ęRepetia tota l'estona: 'He matat gent, he matat gent'¬Ľ, expliquen. Aix√≤, sumat a la por per la seva integritat i la de la seva fam√≠lia, han fet que l'anomenat 'heroi de Cambrils' hagi desaparegut sense deixar rastre en aquests dos anys.

 

Onze anys d'experiència a la unitat de proximitat

Cal recordar que ell era un mosso de la unitat de proximitat, amb onze anys d'experi√®ncia al cos, i complia tasques de seguretat ciutadana. L'operatiu antiterrorista d'aquell 17 d'agost va voler que aquella nit li toqu√©s treballar en un dels m√©s de 800 punts de control que els Mossos van instal¬∑lar arreu del territori. En el seu cas, al passeig Mar√≠tim de Cambrils, tot just a la rotonda del Club N√†utic. Una companya de la comissaria de Cambrils √©s l'altra agent destinada en aquest control.

 

Imatge dels atemptats de Cambrils, instants després d'abatre els terroristes. | TarragonaDigital

 

Despr√©s que la nit avanc√©s amb tranquil¬∑litat, cap a la una de la matinada va arribar el vehicle dels terroristes atropellant vianants a gran velocitat fins que va bolcar a les portes del N√†utic. El mosso va aconseguir esquivar el xoc ‚ÄĒno aix√≠ la seva companya, que va resultar ferida per atropellament‚ÄĒ i agafar l'arma llarga quan els gihadistes sortien del vehicle. All√† va ser on va comen√ßar l'heroica acci√≥ de l'agent. Va disparar el primer dels terroristes que s'aproximava per atacar-lo amb una destral. 

 

En la seva descripci√≥ dels fets, l'agent parlava de les armilles explosives que portaven els terroristes i de les proclames en √†rab que feien durant l'atac. Dos dels gihadistes van intentar atacar-lo. ¬ęVaig aconseguir penjar-me l'arma al coll i treure l'arma curta mentre fugia. En aquell moment vaig aconseguir girar-me i quan els tenia a dos metres aproximadament de mi els vaig disparar fins a abatre'ls¬Ľ, descriu en el seu informe. Del quart terrorista abatut, el mosso ni tan sols va aconseguir recordar qui i com el va disparar.

Comentaris
Roc
√Čs va dir qu√® havia estat a la legi√≥n.