Els Raventós venen les seves parts de Codorniu per 300 milions d'euros

El nou propietari, el fons d'inversió nord-americà Carlyle, vol convertir la companyia catalana en la principal marca de vins i caves a Europa

La fins ara presidenta del grup Codorniu Raventós, Mar Raventós
La fins ara presidenta del grup Codorniu Raventós, Mar Raventós | CatalunyaDiari.cat

El fons d'inversió nord-americà Carlyle ha aconseguit prendre el control del grup català Codorniu, propietat de la coneguda família Raventós. En concret, entre un 55% i un 60% de les accions de la companyia han passat ara a mans estrangeres.

Les últimes operacions es van tancar ahir a mitjanit, segons 'La Vanguardia', després que aquells membres de la família que més es van resistir a vendre les seves parts, en concret la presidenta Mar Raventós, els Pagès Font i Xavier, i Isabel Ferrer Urrutia, hagin acceptat la transacció. 

Convertir Codorniu en un grup europeu de caves i vins

Carlyle ha valorat, finalment, el grup Codorniu en uns 300 milions d'euros, després d'haver incrementat la seva oferta en dues ocasions, per fer-la més atractiva. Ara bé, els nord-americans pagaran un total de 390 milions d'euros, en assumir també la totalitat del deute que la companyia catalana tenia. En els pròxims dies, s'espera que els actuals gestors convoquin un consell d'administració, per oficialitzar la situació i reconèixer la majoria absoluta Carlyle. 

Segons indica el mitjà citat, els plans dels nord-americans són molt grans. Carlyle vol convertir Codorniu en la cara principal d'un grup europeu de vins i caves, i duplicar la seva facturació actual fins als 400 milions d'euros. Per aconseguir-ho, el fons d'inversió té pensat desfer-se d'alguns actius de la companyia dels Raventós, i finançar d'aquesta forma diverses compres al Vell Continent. 

Qui no ha rebut la notícia de la compra amb molta alegria ha estat AZ Capital, el banc d'inversió de Jorge Lucaya. Aquest va ser contractat pels actuals gestors de Codorniu per trobar una oferta alternativa a la de Carlyle, però finalment no ha estat possible, i el mateix Lucaya va recomanar seguir endavant amb la venda. 


Comentaris

envia el comentari