Quim Torra

La insòlita reacció de Torra quan Sánchez no li despenja el telèfon: «Quins collons!»

L’escena demostra la falta d’enteniment entre els dos presidents

Després d’una setmana de protestes i violents aldarulls per la sentència del procés, el programa «30 minuts» de TV3 ha emès una escena que demostra el grau de ruptura i la falta d’enteniment que hi ha entre Pedro Sánchez i Quim Torra.

En un moment del programa es veu com l’equip de Torra intenta posar-se en contacte amb Sánchez, sense èxit.  «Quins collons!» ha sigut la reacció del president de la Generalitat en adonar-se que Sánchez no li despenjava el telèfon.

La notícia la traslladava Pere Cardús, assessor de Torra:  «No s’hi posen, de moment. Si al llarg del dia poden parlar ja ens ho diran». Davant aquestes paraules el president responia sorprès:  «No s’hi posen? És increïble. Quins collons!»

 

Hi ha hagut més desacords al llarg de la setmana

El moment s’ha produït en un cap de setmana ple de mútues acusacions i retrets creuats per la situació que està vivint Catalunya. Dissabte, Torra va dur a terme el primer intent d’establir contacte amb el president del Govern en funcions. L’intent va resultar fallit i com a resposta va obtenir un comunicat en el qual es  condicionava qualsevol contacte amb el cap de l'Executiu català a què “condemni rotundament la violència”.

A més, el Govern també exigia un reconeixement de la tasca de la Policia Nacional i els Mossos i mostres de solidaritat cap als agents ferits. La contesta de Torra no es va fer esperar: “No m'ha de donar lliçons de condemnar i lluitar contra la violència”.

La situació es va tornar a repetir el diumenge amb un resultat igual, circumstància que va portar a Torra a acusar a Sánchez d’«irresponsable» i de deixar de costat les seves tasques per no atendre els seus requeriments.

També et pot interessar...