Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les instal·lacions del Real Club de Polo de Barcelona

El Real Club de Polo de Barcelona clausura els seus restaurants per un positiu de coronavirus

La direcció ha informat de la situació a les autoritats sanitàries

Imatge de les instal·lacions del Real Club de Polo de Barcelona
El club està esperant les proves dels tests realitzats als treballadors | Cedida

La direcció del Real Club de Polo de Barcelona ha decidit tancar durant 48 hores els dos restaurants  que hi ha a les instal·lacions de l'entitat esportiva, juntament amb el bar de la piscina, per un positiu  de Covid-19 en un dels cuiners. Segons El Periódico, fonts del club asseguren que aquesta és una mesura preventiva davant l'alerta sanitària actual. 

Ara, el club està esperant el resultat  dels tests de coronavirus que han estat sotmesos els treballadors del servei de restauració de tota l'entitat, des de cambrers a cuiners. Per una altra banda, el Real Club de Polo de Barcelona ha informat de la situació a les  autoritats sanitàries i ha adjuntat un llistat amb els socis  que van utilitzar el restaurant. A més, l'administració estarà pendent de les  proves realitzades als treballadors per conèixer l'abast del contagi.

Científics catalans asseguren que els nous casos de Barcelona haurien de ser «perfectament controlables»

El repunt de contagis  que s'ha detectat a Barcelona  ha fet encendre les alarmes i més tenint en compte l'onada de nous casos positius de coronavirus  que s'està registrant a Lleida, que ha obligat a confinar tota la comarca del Segrià. Malgrat això, diversos científics catalans han volgut enviar un missatge de calma aclarint que l'augment de casos a la capital catalana s'explica per la disponibilitat més gran de proves realitzades aquesta darrera setmana.

Els investigadors del BIOCOMSC, un grup d'investigació interdisciplinari de la Universitat Politècnica (UPC), defensen que a Barcelona «s'han començat a fer molts tests ràpids» i que «els positius no poden sumar-se a la sèrie històrica». Pels experts la capital catalana segueix sent una «zona verda» o els nous casos haurien de ser «perfectament controlables». En aquest sentit, asseguren que amb aquests nous casos sembla que hi hagi una pujada forta de positius però de fet «és petita».

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha advertit que «no estem en la mateixa situació que Lleida, ni de lluny» encara que ha reconegut un lleuger repunt dels contagis en la darrera setmana de juny després de dues setmanes anteriors on la línia era descendent. Segons l'edil, s'està treballant a localitzar els positius  i els seus contactes perquè facin l'aïllament pertinent. Tot i advertir que la situació a Barcelona no té res a veure amb la de Lleida, Tarafa ha declarat que «cal no abaixar la guàrdia». «El virus està controlat però hi continuem convivint i, per tant, les  mesures de seguretat  s’han de mantenir escrupolosament», ha reblat.