Diverses peces de roba situades davant l'aparador d'una botiga tancada de Barcelona

Rebel·lió de comerços a Barcelona en contra de les restriccions del Govern

Diverses associacions proposen una obertura simbòlica aquest dissabte, entre les 10.00 i les 13.00 hores

El comerç no essencial de Barcelona proposa obrir els locals de forma simbòlica aquest dissabte 13 de març per reivindicar l'obertura en cap de setmana. En un comunicat publicat aquest dimecres, les associacions PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç han subratllat la necessitat «imperiosa» de poder treballar i han recordat que el tancament del comerç no essencial en caps de setmana s'«acumula a una llarga llista de mesures limitatives».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una obertura simbòlica de comerços dissabte a Barcelona

En aquest sentit, han convidat als diferents establiments a obrir el pròxim dissabte 13 de març de 10.00 h a 13.00 h, però sense deixar entrar al públic, per demanar que «es torni a la normalitat» i que el sector es posicioni com «un referent de seguretat envers la Covid-19».

En el mateix escrit publicat aquest dimecres, les associacions signants recorden que la darrera resolució aprovada pel Govern no permet l'accés al públic els dissabtes en aquells establiments comercial no essencials de venda al detall.

No obstant això, també apunten que la resolució sí que permet establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o internet. Davant aquesta situació, demana a tots els comerços que aquest dissabte posin una taula o un precinte a l'entrada de l'establiment, «anunciant que no està permès l'accés del públic i evidenciant el compliment normatiu».

Pimec té nou president a Lleida: l'empresari Xavier Caufapé

La Junta directiva de Pimec va aprovar aquest dimecres el nomenament de Xavier Caufapé com a nou president de la patronal de la micro, petita, i mitjana empresa a Lleida. L'empresari de les pimes Mi novaAliança de Lleida i La clinique des yeux al Dakar ha assegurat que afronta aquesta nova etapa de l'entitat «amb il·lusió i moltes ganes de situar les pimes lleidatanes al pont de comandament». Caufapé relleva a Jaume Saltó, que en els darrers mesos ha compaginat el càrrec al capdavant de Pimec Lleida amb la presidència de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida.

La Junta directiva de Pimec va aprovar aquest dimecres el nomenament de Xavier Caufapé com a nou president de la patronal de la micro, petita, i mitjana empresa a Lleida. L'empresari de les pimes Mi novaAliança de Lleida i La clinique des yeux al Dakar ha assegurat que afronta aquesta nova etapa de l'entitat «amb il·lusió i moltes ganes de situar les pimes lleidatanes al pont de comandament». Caufapé relleva a Jaume Saltó, que en els darrers mesos ha compaginat el càrrec al capdavant de Pimec Lleida amb la presidència de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida.Així mateix, Caufapé ha posat en valor la tasca de Saltó. «Durant els cinc anys que ha exercit la presidència de Pimec Lleida ha assolit grans reptes com ara la inauguració de la nova seu i ha tingut un paper clau en el posicionament institucional al territori lleidatà», ha assenyalat. A la vegada, Xavier Caufapé ha expressat que les relacions amb la Cambra de Comerç de Lleida, presidida per Saltó, «seguiran fructíferes entre ambdues institucions», a partir del treball conjunt «en benefici de les pimes i els autònoms lleidatans».