Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V

Més de 60 contagiats en dos rebrots en residències d'estudiants a Barcelona

Un total de 25 usuaris positius es troben aïllats en un espai diferenciat del centre

Els brots de coronavirus en dues residències d'estudiants sumen més de 60 contagiats i prop de 175 persones en quarantena, segons les últimes dades del Departament de Salut. En concret, el col·legi major Penyafort de Barcelona té comptabilitzats 48 casos positius i 150 persones en aïllament, segons dades del 10 d'octubre. Per la seva banda, la Residència Aleu té 16 positius de coronavirus registrats i 26 estudiants en quarantena. Davant aquesta situació, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat reduir la interacció social. «Malgrat es viu en un determinat lloc, reduint la socialització evitaríem casos com aquests», ha assegurat Vergés.

La residència de gent de les Borges Blanques suma quatre morts des que s'hi va detectar un brot de coronavirus

Al seu tor, la residència de gent gran L'Onada de les Borges Blanques va informar aquest diumenge de la mort de dos dels residents, que se sumen a les dues defuncions comunicades el dia 8. D'aquesta manera, la residència suma quatre decessos des de la detecció la setmana passada d'un brot de coronavirus, després que 34 usuaris i 14 treballadors donessin positiu. Tot i això, des del centre assenyalen que no poden confirmar que les morts hagin estat ocasionades pel coronavirus. Segons el darrer informe del geriàtric, actualment són 25 els residents positius que es troben aïllats en un espai diferenciat de la residència. La majoria són asimptomàtics i només 9 presenten símptomes compatibles amb la covid-19, mentre altres van requerir ingrés hospitalari.

Salut va efectuar dijous una vuitantena de PCR a la capital de les Garrigues després del brot detectat a la residència de gent gran. Els tests, segons va informar Salut, es van fer als contactes estrets dels treballadors de la residència i també a aquelles persones que ja el tenien programat per aquell dia al CAP del municipi. Els residents afectats es troben aïllats en un espai diferenciat del centre i els cuidadors que estan de baixa han estat substituïts per altres professionals. El brot es va detectar gràcies a un cribratge massiu que es va fer al geriàtric perquè hi havia 9 casos positius. El risc de rebrot a les Garrigues ha pujat considerablement en els darrers dies i ara es troba en els 1.015,97 punts, mentre la taxa de reproducció se situa en 2,88.