YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

REC, la moneda digital que ja es comença a utilitzar a Barcelona

De moment es podrà fer servir en una vuitantena d’establiments de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu

Es podrà pagar amb REC a través d'una aplicació per mòbil o una targeta amb codi QR
Es podrà pagar amb REC a través d'una aplicació per mòbil o una targeta amb codi QR | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest mes d'octubre el REC, una nova moneda digital que substituirà els euros i les targetes a l'hora de pagar als establiments. De moment es tracta d'una prova pilot que només estarà en 86 establiments de l'Eix Besòs i que pretén fomentar el comerç de proximitat i enfortir les petites botigues per acabar amb «la desertització dels barris i evitar que la despesa dels veïns vagi a les grans superfícies».

El REC és una moneda digital que tindrà el mateix valor que l'euro i que donarà la possibilitat al client de poder pagar des del seu telèfon mòbil sense la necessitat de dur una targeta o efectiu a la cartera. Basada en la tecnologia 'blockchain', funciona a través d'una aplicació per mòbil —només disponible per Android fins d'aquí a unes setmanes— o una targeta amb un codi QR i permetrà pagar directament al telèfon mòbil dels establiments de forma immediata i sense costos.

40.000 RECS en circulació

De moment, ja s'han posat en circulació 42.590,36 REC repartits entre 315 famílies beneficiaris del B-Mincome, una renta municipal d'inclusió. Tot i això, des de Novact, l'empresa encarregada del projecte, estimen que quan el projecte es consolidi en podran arribar a moure uns 60.000 o 70.000 euros al mes, uns 1,5 milions d'euros en moviments els pròxims dos anys.

Aquest projecte innovador ja està implantat a Santa Coloma de Gramenet i altres ciutats europees com Lisboa (Portugal), Nantes (França) o Bristol (Regne Unit). L'únic que hauran de fer els usuaris per poder obtenir aquesta moneda digital, serà descarregar-se l'aplicació i des d'allà bescanviar euros per REC per poder pagar.

Cartell que tindran les botigues que acceptin pagament amb REC
Cartell que tindran les botigues que acceptin pagament amb REC | Ajuntament de Barcelona

86 establiments de l'Eix Besòs

El projecte, avui en dia, està en fase de prova i només s'ha estrenat en 86 establiments del conegut Eix Besòs, que inclou tres dels districtes més desfavorits de la capital catalana. Concretament, es pot utilitzar el REC en botigues dels barris de Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes i Trinitat Nova (Nou Barris), Trinitat Vella, Baró de Viver i Bon Pastor (Sant Andreu) i Verneda-La Pau i Besòs-Maresme (Sant Martí).


Comentaris

envia el comentari