Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses verdures i un ganivet per cuinar

Cinc receptes fàcils i ràpides de fer durant el confinament pel coronavirus

Aquí tens algunes idees per variar la teva alimentació

Diverses verdures i un ganivet per cuinar
Cinc receptes d'allò més fàcils per poder combatre el confinament | Pixabay

El confinament causat pel coronavirus ha animat a moltes persones a iniciar-se en el món de la cuina tot i que també n'hi ha que no volen gastar el seu temps preparant plats molt elaborats és per això que et portem cinc receptes molt ràpides de fer a casa.

Aquestes són les 5 receptes:

1-Truita de patates

Aquest plat és un clàssic que sempre triomfa no només perquè sigui ràpida  de fer sinó que també pel fet que està deliciosa. En primer lloc d'han de pelar, netejar, eixugar i tallar les patates a la juliana. Tot seguit, es posa oli a una paella i s'incorporen les rodanxes de patata i ceba. Es deixa coure al foc uns quatre minuts sense remoure i, seguidament, es baixa el foc i es van removent fins que s'estovin i agafin un color daurat. Als 20-25 minuts estan cuites i s'hauran d'escórrer i retirar de la paella.

El tercer pas és batre els ous, posar-hi sal, s'afegeixen les patates i la ceba cuita i es deixa reposar durant 40 segons. Mentrestant, es posa al foc (alt) una paella amb unes gotes d'oli ben escampades i quan comenci a escalfar-se l'oli s'afegeix tota la barreja. Es deixa coure uns 40 segons sense remoure i se li dona la volta. Es fa el mateix amb l'altre costat i ja està llesta per menjar.

2-Amanida de pasta

La base d'aquest plat, com el seu nom indica, és la pasta. En aquests casos s'acostuma a utilitzar més la d'espiral i se li afegeixen unes cebes tendres, olives negres, tomàquet pelat i moresc. El millor de les amanides però és que li podem afegir tot allò que ens agradi i que tinguem a la nevera.

A la pasta, com ingredient principal, també se li poden afegir productes més lleugers, com formatge o si no es vol preparar un segon plat, podem afegir-hi una mica de pit de pollastre, bocinets de pernil, una llauna de tonyina en conserva o un ou dur.

3-Gaspatxo

Per poder fer un bon gaspatxo es necessiten uns tomàquets ben madurs i oli d'oliva extra. Segons els passos del xef andalús, Dani García, s'han de pelar i tallar els tomàquets, els pebrots, el cogombre, la ceba i l'all.

El següent pas és triturar tots els ingredients amb una mica d'aigua fins que quedi cremós i afegir el pa amb l'aigua i el vinagre. Tot seguit, es torna a triturar amb el passapuré. L'últim pas és afegir aigua freda, barrejar bé amb la mescla i deixar refredar a la nevera. Si es desitja afegir una mica de guarnició al plat, es pot optar per pernil, pa fregit, ceba o ou dur.

4-Llenties amb verdures

Un bon plat de llenties  amb verdures és una bona alternativa si es té una mica de fred i a més és molt fàcil de fer. Es pelen, netegen i tallen totes les verdures que es vulguin posar en dauets. Es netegen les llenties i s'introdueix tot en una olla juntament amb una fulla de llorer, all pelat, una cullerada de pebre vermell dolç i sal. Es cobreixen tots els ingredients amb aigua i un bon raig d'oli d'oliva i quan arribi al punt de bullició, es baixa el foc i es deixa coure 40 minuts.

5-Les rosquilles

Si tenim antull de dolç, les  rosquilles són una bona solució: barates, senzilles i ràpides de fer. La recepta conté tot un seguit d'ingredients bàsics com són l'oli, la farina, el llevat, els ous, la llet i el sucre.

En primer lloc es baten els ous amb la llet, l'oli d'oliva, el sucre i l'anís mòlt. A continuació, se li afegeix tota la farina, el llevat i la ratlladura de llimona. Es barreja tot bé fins a obtenir una massa homogènia i una mica enganxifosa. S'agafen porcions, se li dona forma i es fregeixen entre quatre i cinc minuts. Tot seguit s'arrebossen en sucre i llest per servir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En esta santa casa tenemos un problema... . Tranquilos, no es nada grave, aunque me temo que sí contagioso. . Padecemos lo que viene siendo conocido como el "síndrome del turronísmo precoz" que consiste, básicamente, en que nos ponemos hasta las orejas de turrones, polvorones y demás dulces navideños, desde ahora hasta mediados de diciembre, para luego no probar ni una triste peladilla en todas las Navidades. . Cada vez somos más los que lo padecemos, por aquello de que es contagioso, claro. . Pero es que tiene su lógica!! . Porque en Navidad, después de las comidas y cenas, que son de todo menos ligeras, y con todo el mundo sacándote la bandeja del turrón cada vez que llegas a su casa, pues la verdad es que no apetecen mucho... . Peeero, ponme ahora una tableta de turrón de chocolate...no dejo ni las migas chatos!! . Así que yo voy a ir preparando los dulces típicos navideños, entre los que no pueden faltar estas rosquillas de almendra, que son unas de las favoritas en casa, para comerlas durante estos días. Y cuando llegue la Navidad...pues ya veremos . Si queréis que deje la receta por aquí, no tenéis más que decirlo. . Mientras, la tenéis en el blog, con enlace directo en mi perfil @revelandosabores . . . . . https://revelandosabores.blogspot.com/2014/03/rosquillas-de-angel-rosquillas-de.html . . . . . . #instareceta #recetafacil #hallazgosemanal #eeeeeats #vscocam #foodphotos #instafood #beautifulcuisines #delicious #kinkfolktable #darkphoto #foodstyling #food52 #foodphotography #vscophotography #tv_stilllife #cookmagazine #stillife #darktablemood #f52grams #hautecuisines #thefeedfeed #revelandosabores #rosquillas #sweet #foodfluffer

Una publicación compartida de • Leticia • (@revelandosabores) el