Dilluns 15 d’abril, la Plataforma Salvem la Platja Llarga de Tarragona va observar una tortuga marina flotant als voltants del far. L'animal es troba sense vida i des de l'entitat es prega trucar al 112 si se la veu.
La Plataforma Salvem la Platja Llarga és un grup pluridisciplinari de persones interessades a protegir el litoral tarragoní des de l’any 2005. Tan bon punt van visionar a la tortuga, van compartir-ne un vídeo a les seves xarxes socials.
Avui, avistaments #TortugaMarina Morta al faro de Tarragona. @FaunaMarinaCat de @gepecedc@natusGEPEC@GaiaVoluntariat@grupgata@PlatjaLlargaTGN#SOSCostaDaurada#SOSCostaDoradapic.twitter.com/R4zQJB0rYe
— Platja Llarga TGN (@PlatjaLlargaTGN) 15 d’abril de 2019
Un dofí mort a la platja de Cunit
Divendres 5 d’abril es va trobar mort un dofí a la platja de Cunit. Una veïna el va trobar primera hora del matí, i va informar ell consistori a través de les xarxes socials. Des de l'Ajuntament de Cunit van recordar que en aquests casos cal no tocar l'animal i avisar el cos d'Agents Rurals o bé trucar al telèfon d'emergències 112. D'aquesta manera, s'activa el protocol de resposta de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina.
L'exemplar que es va trobar a Cunit és un dofí mular, que és un dels més habituals de la zona costanera catalana, segons va explicar a Tarragona Digital Ricard Gutiérrez, de l'àrea de Flora i Fauna del Departament de Territori i Sostenibilitat. El dofí presentava un estat de descomposició molt avançat, el que porta a pensar que «feia setmanes que estava mort». A més a més, el dofí tenia una corda lligada a la cua, el que podria indicar «que el dofí hauria aparegut en un altre lloc de la costa i algú el devia haver intentat tornar a l'aigua».
En tot cas, Gutiérrez descartava que això tingués res a veure amb la mort de l'animal. Ara mateix, el departament treballa amb dues hipòtesis, «o bé que hagi estat una mort natural i l'hagin portat els corrents marins, o bé que hagi mort per una intervenció pesquera que l'hagués capturat per equivocació». Des de Flora i Fauna destaquen que durant aquesta època és habitual veure dofins mulars i balenes a la costa del Penedès i el Garraf, ja que s'alimenten del plàncton que hi ha provinent del riu Llobregat.