Foto d'arxiu per economia

Una «recessió global prolongada», la conseqüència econòmica més probable del virus

Un estudi del Fòrum Econòmic Mundial apunta a l'elevat risc de fallides en les empreses

Un informe del Fòrum Econòmic Mundial  alerta del «risc» que la crisi per la covid-19 derivi en els pròxims mesos en una «recessió global prolongada». Segons l'estudi, fet a partir d'enquestes a gairebé 350 professionals de riscos, el 68% dels participants creuen que «el més probable» és que la crisi es converteixi en una «recessió global prolongada», una opció que està seguida perquè la crisi causi la  fallida d'empreses, les dificultats perquè algunes indústries es recuperin  en alguns països i els alts nivells d'atur. El «risc» d'una recessió global prolongada també és «la principal preocupació» per a les empreses, mentre que en segon lloc hi ha la possibilitat de «fallides» per la crisi.

L'alt nivell d'atur i la possibilitat d'una altre brot de coronavirus, dos dels principals temors

A banda d'una recessió prolongada i de la possibilitat de fallida per a les empreses, l'informe 'Perspectives de riscos de la covid-19: un mapeig preliminar i implicacions' apunta a l'alt nivell d'atur, la possibilitat d'una altre brot de coronavirus, l'increment de les restriccions en la mobilitat de persones i béns i el «debilitament» de les grans economies com els «riscos» als quals s'exposa l'economia en els pròxims mesos.

En aquest sentit, l'estudi apunta a la possibilitat que, com a conseqüència dels efectes econòmics de la pandèmia, creixi el «descontentament» social arreu del món i insta «líders mundials, empreses i responsables polítics a treballar conjuntament» per gestionar els efectes del coronavirus. «A mesura que les economies es reactivin, existeix l'oportunitat d'incorporar una major igualtat social i sostenibilitat en la recuperació, la qual cosa obrirà una nova etapa de prosperitat», apunta l'estudi, que també alerta de la manca de «preparació» del sistema actual per actuar davant les «repercussions dels riscos ambientals, socials i tecnològics d'ampli abast».