Les recomanacions d'un expert en malalties infeccioses per a no contagiar-te de la Covid-19 aquest hivern

Vicente Soriano recomana fer trobades amb aforament limitat en habitacions amb sostres alts i ben ventilades, portar mascareta i respectar la distància de seguretat

Una persona amb un termòmetre digital prenent la temperatura a una dona
L'especialista en malalties infeccioses, Vicente Soriano, fa una sèrie de recomanacions per minimitzar el contagi de coronavirus. | Europa Press

«Reunir-se en habitacions amb sostres alts, fer-ho amb mascareta, guardar la distància de seguretat, limitar l'aforament i ventilar de manera freqüent disminueix la concentració de la quantitat de virus i això fa que s'eviti el contagi per coronavirus». Així ho afirma el metge especialista en malalties infeccioses, Vicente Soriano, en una entrevista a Europa Press.

El també professor de l'Àrea de Ciències de Salut de la UNIR ha assenyalat que a l'hivern, atès que «davant el fred que fa és complicat reunir-se en l'exterior», cal «estar en sales amb sostres alts per a evitar la concentració de virus, tal com passa en altres infeccions víriques». Així mateix, Soriano afegeix que també s'han de «guardar les distàncies» i, en cas que «calgui fer reunions multitudinàries, buscar naus» per realitzar-les.

Aquestes mesures suposaran que «disminueixi la concentració de virus i s'eviti la possibilitat de contagi», ha afirmat. L'expert ha recordat també la importància de l'ús de la mascareta, perquè aquesta «és un gran filtre per a reduir la concentració a la qual un s'exposa a través de les mucoses sensibles, tant per via nasal i oral».

L'exemple del supercontagi en un cor de Washington

En aquest punt, Vicente Soriano ha explicat la rellevància que té «la dosi infectiva», que segons ha assenyalat està «molt descrita» en el cas del supercontagi que es va registrar el passat mes de març en un cor de Washington, als Estats Units. L'expert ha recordat que en un assaig d'aquest cor una persona asimptomàtica —que l'endemà va donar positiu— va contagiar 52 dels 61 assistents «després d'estar cantant durant dues hores». A partir d'aquest cas, es posa de manifestat la importància d'adoptar mesures de seguretat i de distanciament social.

Sobre la seguretat en cinemes o teatres, Soriano ha apuntat que «la majoria té sostres alts, i si es cuida la distància i s'utilitza mascareta, la possibilitat de contagis és molt baixa». Un cas similar és el de les escoles, ja que «no hi ha hagut un brot terrible en elles com algunes veus preveien», motiu pel qual «si es té cura de les mesures, pot haver-hi casos, però el risc és baix».


Comentaris

envia el comentari