Les recomanacions de TMB per a la vaga de Renfe i les obres a l'L1 d'aquest dilluns

L'entitat de transport reforçarà els busos especials Clot- Fabra i Puig i Onze de Setembre-Fondo
TMB ofereix recomanacions davant les obres i la vaga convocada aquest dilluns al metro de BCN | Catalunyadiari.com

 

Com ja vam anunciar fa uns dies, la línia 1 del metro estarà tallada entre les parades de Clot i Fondo fins al 30 d'agost pels treballs de renovació de nou quilòmetres de via i a més a més, es reduirà la circulació de trens a causa vaga de Renfe aquest dilluns. Per aquest motiu, els Transports Metropolitans de Barcelona recomanen diferents alternatives a aquesta via.

 

Ha recomanat utilitzar les línies 5 i l'L9 i L10 nord per trajectes similars als de l'L1, les línies R2, R3 i R4 de Rodalies, que permeten fer recorreguts entre Sant Andreu, La Sagrera, Clot i el centre de Barcelona, és una de les alternatives proposades per TMB en el tall de l'L1 que s'ha d'allargar fins al 30 d'agost.

 

Els serveis mínims de dilluns, però, preveuen que els trens circulin al 66% entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de la jornada el servei es reduirà fins al 33%. D'altra banda, TMB preveu reforçar tant l’autobús especial L1 Clot - Fabra i Puig, que transcorre per la Meridiana, com la llançadora Onze de Setembre – Fondo, per absorbir el passatge addicional, així com els informadors per orientar els viatgers.

 

En què consisteixen les obres de L'1 

La línia 1 de metro entre les parades de Clot i Fondo estarà sense servei durant dos mesos pels treballs de renovació de nou quilòmetres de via entre el Clot i Baró de Viver i per renovar aparells i instal·lacions la infraestructura en el túnel que transcorre per sota de la Meridiana, amb 65 anys d'antiguitat, i que continua per sota el barri de Sant Andreu, de fa 51 anys.

 

Concretament, el tall es va produir el 29 de juny i s'allargarà fins al 30 d'agost, en uns treballs que tindran un cost de 20 milions d'euros. Segons TMB, es tracta de la inversió més important mai realitzada a la xarxa. Mentre duri el tall, els usuaris podran combinar altres transports existents i dos serveis especials d’autobús. La resta de la línia, entre Hospital de Bellvitge i Clot, funcionarà amb normalitat.

 

També et pot interessar...