Un gironí vol batre el Guiness de tocar la bateria per la llibertat dels presos

Un gironí vol passar més de 144 hores tocant a La Mirona
Imatges d'arxiu | Catalunyadiari.cat

 

Batre el rècord Guiness de tocar la bateria per reclamar la llibertat dels polítics catalans presos es l’objectiu de David Ferrer, que haurà de tocar més de 144 hores seguides per aconseguir aparèixer al llibre dels rècords mundials.

 

De fet el repte d’aquest gironí ja va començar la passada matinada i a hores d’ara ja duu unes quantes hores tocant. Tot i que tocar la bateria més de deu hores seguides pot semblar un repte inassolible per a molts, aquest músic gironí s’ha proposat aguantar-ne fins a 144. Durant aquestes hores de tocar la bateria, el músic està atent al seu instrument i manté la concentració per portar el ritme de les peces escollides al repertori.

 

 

Petits períodes de descans

Per realitzar aquesta proba el músic té una càmera gravant tot el concert i un cronòmetre que mesura el temps que el gironí es passa davant de l’instrument. David Ferrer, així mateix, compta amb petits períodes de descans per a la realització d’aquest rècord.

 

La organització li ha deixat triar entre fer cinc minuts de descans cada hora o bé fer una aturada de 20 minuts cada quatre hores, sent aquesta darrera opció la triada pel músic. Durant el temps de la pausa el David podrà menjar, anar al lavabo o fins i tot dormir, però un cop hagi transcorregut aquest temps haurà de tocar a posar-se davant l’instrument.

 

 

Un concert obert al públic

Qualsevol persona pot entrat a la sala de La Mirona per veure actuar en David Ferrer i comprovar com bat el rècord que s’ha fixat.  Per tal que el seu objectiu tingués validesa dins del famós concurs de rècords, l’organització li ha marcat algunes condicions com ara que la sala de concerts on actua el músic estigués oberta al públic les 24 hores durant els sis dies que durarà la proba.

 

A més a més, la sala també restarà oberta perquè un inspector de l’organització pugui comprovar en qualsevol moment que el músic segueix davant del seu instrument.