La convocatòria 2020-2021 dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona s'ha tancat amb un rècord de 468 treballs presentats. En concret, 149 obres aspiren al premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler —35 més que l'edició anterior—, 19 al premi de traducció Vidal Alcover —12 l'any anterior— i 300 al de narrativa curta per Internet Tinet —respecte a les 252 d'un any enrere. En conjunt, són les xifres més altes de la història dels premis i, individualment, les més altes del premi Pin i Soler i del premi Vidal Alcover. L'organització creu que l'increment podria ser «un efecte secundari de la situació sanitària, que ens ha obligat a estar tancats a casa molt més temps», però també «un reflex de la confiança» del sector en els premis.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, en els tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana i, fins i tot, de fora. Pel que fa al premi de traducció, els projectes presentats proposen traduir obres d'un ampli ventall de llengües: anglès, francès, italià, portuguès, alemany, grec modern, polonès i rus. La majoria corresponen als gèneres de poesia o novel·la, però també hi ha reculls de relats, assaig, teatre i memòries. En aquesta ocasió, a diferència d'altres anys, totes les obres són dels segles XIX i XX.
Els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats comencen a treballar perquè, en una data que es donarà a conèixer pròximament, es puguin fer públics els tres veredictes. Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, s'organitzen a través de la Casa de les Lletres i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.