Recorregut i afectacions de la Mitja Marató de Barcelona 2019

La prova començarà aquest diumenge a les 8.45 hores del matí

Imatge del circuit que faran els corredors durant la Mitjà Marató d'aquest diumenge 10 de febrer | Cedida

 

La Mitja Marató de Barcelona se celebrarà aquest diumenge 10 de febrer a partir de les 8.45 hores, moment en què s’iniciarà la cursa. La prova afectarà el tràfic i la circulació, sobretot, a la zona delimitada per la Gran Via i el front marítim de la ciutat. Els carrers afectats s’aniran tancant i obrint segons vagi avançant la cursa i els concursants ja hagin passat per aquell tram.

L’Ajuntament de Barcelona recomana l’ús del metro entre les 8.30 i les 12.30 hores, moment en què diverses línies d’autobús es veuran afectades per la cursa. En general, la ciutat, la circulació i els transports públics quedaran afectats durant tot el matí per talls.

Recorregut de la cursa

El recorregut serà amb sortida a passeig Pujades i seguirà per passeig Picasso, avinguda Marqués Argenter, passeig Isabel II, passeig Colon, Josep Carné, plaça de les Drassanes, Paral·lel, Entença, Gran Via, Bailén, ronda Santa Fe, passeig Sant Joan, plaça Lluís Companys, Bonaventura Muñoz, Pallars, Llacuna, Perú, Josep Pla, Gran Via, rambla Prim, Diagonal sentit Llobregat, Espronceda, Diagonal sentit Besos, plaça Llevant, Taulat, Selva de Mar, passeig Garcia Faria, passeig Calvell, avinguda Litoral, Port Olímpic, Arquitecte Sert, Salvador Espriu, Marina, Pujades i per arribar a la meta s’haurà de passar pel passeig Pujades.

En algunes de les vies on es durà a terme la carrera s’activaran carrils complementaris pel tràfic dels vehicles, tot i això la circulació es veurà fortament afectada per tota la zona.  

Viatjar en tren pels participants

Tots els inscrits a la carrera gaudiran d’un bitllet gratuït per viatjar en tren de Rodaliestant d’anada com de tornada, durant el dia de la cursa. Els tiquets es recolliran prèviament a la Cúpula del Centre Comercial Arenas, fins avui mateix, dissabte 9 de febrer.

La Mitjà Marató de Barcelona d'aquest diumenge, 10 de febrer, afectarà diversos trams de la ciutat | Cedida

 

Afectacions a la ciutat

  • Passeig Picasso, entre Ribera i Princesa: Invertirà la circulació lateral.
  • Carrer de la Princesa, entre Comerç i passeig Picasso: Invertirà la circulació lateral.
  • Carrer Josep Anselm Clavé, des de Pla de Palau fis a Via Laietana: Invertirà el sentit de la circulació al carrer Consolat del Mar.
  • Carrer d’en Pere IV: S’invertirà el sentit de la circulació entre Selva del Mar i Rambla Prim.
  • Carrer Josep Pla: S’invertirà el sentit de la circulació entre Paraguai i Pere IV.

Connectivitat entre les zones

Durant tota la prova els vehicles podran accedir a l’estació de França, al pàrquing i al passeig. També se segregarà el carril bus de la calçada mar de l’avinguda Marqués d’Argentera, amb circumval·lació per Pla de Palau.

També es podrà accedir a la zona de Sant Martí:

  • Entrant per la sortida 23 de la ronda Litoral, sentit Llobregat i Besòs. I per Joan d’Asturià per sota de Pallars.
  • Sortint per l’entrada 23 de la ronda Litoral, sentit Llobregat i Besòs i per Zamora, per sota de Pallars.

Viatges en tramvia

Aquest serà un dels transports més afectats. Es modificarà el servei de la línia T4 de Trambesò des de l’avinguda Meridiana fins a la Diagonal. Des de les 7.45 fins a les 11.50 hores aquest servei estarà totalment parat i a partir de les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades de Sant Adrià i Glòries i finalment a les 12.20 es reobrirà el servei des de Glòries fins a Ciutadella-Vil·la Olímpica.

Les línies T1, T2 i T3 funcionaran de manera habitual, i pel que fa a la T5 i T6, seguiran interrompudes entre Glòries i Can Jaumandreu per obres. L’autobús que substitueix aquest tram passarà a circular per la Gran via, en sentit cap a Can Jaumandreu i pel carrer Independència, Aragó i Castillejos en sentit contrari.


Comentaris

envia el comentari