Les obres del pavelló Joan Ortoll de Calafell, en la seva recta final.

Recta final de les obres del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet de Calafell

La part del pavelló estarà a punt per l'inici de la pretemporada de l'equip d'hoquei

Les obres de remodelació del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet de Calafell es troben ja a la seva recta final. Deu mesos després del seu inici, un dels equipaments més importants del municipi està a punt de reobrir de nou les seves portes. Segons han apuntat des de l'Ajuntament de Calafell, la part del pavelló ja es podrà fer servir per a la pretemporada de l'equip d'hoquei, el Club Patí Calafell, que ha de començar el 16 d'agost.

Aquesta és la part que s'ha mirat de prioritzar, de manera que l'equip que competeix a la màxima categoria de l'hoquei nacional pugui recuperar les seves instal·lacions. La temporada passada, el CP Calafell va entrenar i jugar els seus partits al pavelló del CE Vendrell. Amb la part interior ja en ús, el consistori afegeix que s'aniran acabant les altres parts de l'obra, que es poden seguir fent de forma independent al seu ús interior. 

Deu mesos d'obres, amb un pressupost de 4,3 milions d'euros

La reforma del pavelló i el teatre va començar el 15 d'octubre de l'any passat, amb un pressupost de 4,3 milions d'euros. A més de renovar de forma integral les instal·lacions i els serveis, el projecte preveia suprimir les barreres arquitectòniques, millorar la pista interior i exterior del pavelló, així com l'àrea de restauració i les oficines del club d'hoquei, i garantir una bona acústica pel teatre.

L'espai que ocupava la biblioteca, que es va traslladar al nucli antic, serà destinada a usos vinculats a l'esport. També estava previst modernitzar l'aspecte exterior de l'equipament, retirar la coberta de fibrociment i crear un nou espai per a la pràctica de l'skate. Des del consistori han apuntat que s'ha tractat d'una obra «excepcionalment difícil, per ser la reforma d'unes edificacions ja existents, que ha fet aflorar, quan ja s'hi treballava, un munt d'imprevistos». Tot i això, des del consistori esperen que d'aquí a unes setmanes pugui estar completament acabada.

Imatge del pavelló Joan Ortoll en obres.
Imatge del pavelló Joan Ortoll en obres. | Ajuntament de Calafell