Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La Fira Medieval de Montblanc de 2019

La Conca de Barberà ja treballa en la recuperació econòmica després de la crisi sanitària de la Covid-19

Concactiva ha impulsat una taula de treball que compta amb més de 30 representants comarcals dels sector turístic, gastronòmic, industrial, comercial, de serveis i polític

La Fira Medieval de Montblanc de 2019
Montblanc és un dels municipis més turístics de Catalunya | Àngel Ullate

La Conca de Barberà ja ha posat fil a l’agulla en la  reactivació econòmica de la comarca. L’objectiu es vehicula a través de Concactiva, l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, i té com a eix central el teixit empresarial, social i polític del territori per tal de definir les  línies estratègiques per reactivar l’activitat econòmica després de la crisi sanitària causada per la pandèmia del coronavirus.

La primera acció dutes a terme, en aquest sentit, ha estat una trobada virtual amb agents industrials, sindicals, comercials, de serveis i també polítics per recopilar informació  sobre la situació i posar-la en comú. D’entrada, aquest primer contacte ha permès conèixer en quina situació  es troben els diversos sectors afectats per la  reculada econòmica, la previsió que poden estar fent en un termini d’entre sis i dotze mesos i també s’ha pogut compartir quina és la visió de  futur  que aquests agents tenen de la Conca de Barberà en l’àmbit econòmic i turístic.

Més de 30 representants comarcals

La reunió va tenir lloc el dijous 14 de maig a la tarda, i va aconseguir aplegar més d’una trentena de representants del món industrial, comercial, sindical, polític, cooperatiu, patronal, agrari, vitivinícola, cultural i assistencial de la comarca. La trobada va rebre el suport de diversos tècnics del  Consell Comarcal de la Conca de Barberà i va comptar amb la presència del president de l’ens, Magí Trullols, i del conseller comarcal de Promoció Econòmica, Santi Porta.

Per al conseller de Promoció Econòmica i responsable de Concactiva, es tracta d’una feina en la que l’Organisme Autònom de Desenvolupament «ha d’actuar com a pal de paller per poder donar resposta i acompanyar a tots els sectors de la comarca per fer pinya i superar aquesta situació sense precedents sumant els esforços del sector públic amb els de l’àmbit privat», i per la seva banda, «el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha d’estar al costat del  teixit empresarial  de la comarca i ha de fer tots els passos necessaris per tal d’ajudar a reactivar el sector en una situació tan greu com l’actual», afegeix el president, Magí Trullols.

Reunió virtual de Concactiva
Assistents a la reunió virtual | Cedida

«Donar una resposta ràpida i directa»

A dia d’avui, les conclusions d'aquesta primera presa de contacte han servit per articular una proposta d'organització que té, per objectiu, dinamitzar l’economia apostant per la participació directa de tots els agents implicats mitjançant taules sectorials amb d’altres grups que es poden agrupar per municipis o tipus de serveis. «El que es pretén amb aquest procés és recopilar informació i materialitzar propostes d’una manera àgil i directe per donar una resposta ràpida a la situació d’emergència actual», afirmen des de l’ens.

Pla d’Impuls per tornar a ser referent turístic

Per altra banda, el Ple del Consell Comarcal  va aprovar en l’últim plenari un Pla d'Impuls pensat en la recuperació  del sector turístic de la Conca de Barberà. Aquest és un  document  de base que també «ha de servir per contribuir a la recuperació del sector en els propers mesos, remuntar l’actual crisi i tornar a esdevenir un referent turístic del país» exposa la consellera comarcal Sílvia Iturria.

Així, en el document es destaquen com a valors  intrínsecs de la comarca la tranquil·litat dels espais, la confiança  en l'autoexigència del sector, la natura i la varietat de l'oferta. Fa especial esment en la focalització que s’ha de fer en els mercats català i espanyol i també es marquen dues línies bàsiques de treball: la millora de la competitivitat  com a destinació turística i la transmissió dels valors diferenciats de la Conca de Barberà.

Imatge d'arxiu d'uns turistes visitant el Monestir de Poblet
Imatge d'arxiu d'uns turistes visitant el Monestir de Poblet. | ACN