Coral a l'interior de l'església de Savallà del Comtat

Savallà del Comtat recupera l'església, afectada pels aiguats de 2019

Ahir diumenge es van inaugurar les obres de reconstrucció del temple i el nou mur de contenció del carrer Major

L'església de Sant Pere de Savallà del Comtat ha recuperat la seva estructura original després que la  cúpula s'esfondrés a causa dels aiguats de l'octubre del  2019. Les obres de rehabilitació de la cúpula del presbiteri i del campanar han estat possibles gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona. S'han destinat a l'actuació un total de  43.800 euros.

Al mateix municipi, la Diputació també ha col·laborat en la construcció del nou mur de contenció ubicat al carrer Major. El temporal Glòria  va ensorrar part del carrer Major. Amb la construcció d'aquest mur, (de 5 metres d'alçada i 60 metres de llarg), el carrer s'ha pogut ampliar i a més s'ha guanyat un mirador i un nou espai municipal. Aquesta obra de millora ha comptat amb 150.000 euros del Pla d'Acció Municipal.

El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, va inaugurar ahir diumenge dia 3 d'octubre les obres de millora. En la visita, va subratllar «la importància d'estar sempre al costat dels municipis petits per fomentar l'arrelament a tots els pobles de la demarcació i per millorar la qualitat de vida de les  persones que hi viuen».

En concret, van participar en la inauguració la diputada delegada del Pla d'Acció Municipal, Marta Blanch; l'alcalde de Savallà del Comtat, Joan Altimís; l'arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Joan Planellas i la delegada dels serveis de Cultura de la Generalitat, Lourdes Malgrat.