Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Cori Camps i Òscar Subirats a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Estudiants universitaris reforçaran els equips informadors als barris amb més Covid de Reus

A finals de setmana es posarà en marxa el reforç dels equips informadors de carrer

Estudiants de la URV reforçaran el programa d'educadors de carrer sobre la Covid-19 de Reus. Es tracta d'una dinàmica que se centra als barris de la ciutat amb major incidència de la pandèmia, com el de la Muralla, Horts de Miró, la Sardana, Mare Molas, el Juroca i la zona de la plaça de la Pastoreta segons informa el govern.

Són les zones on, després d'un treball de geolocalització segons s'explica des del consistori, s'ha detectat que hi ha més casos de coronavirus. A aquestes «zones calentes» s'hi desplaçarà l'equip d'informadors que, ara, es reforçaran amb estudiants de la Universitat Rovira i Virgili a finals d'aquesta setmana.

Es posarà en marxa, per tant, una «nova campanya d’actuacions socioeducatives per a la protecció de la salut i l’autoprotecció» segons es defineix des de l'Ajuntament de Reus. Es planteja com una actuació de proximitat sobre la pandèmia i els conceptes que, insisteixen, cal tenir clars, com grups de relació o de convivència o bombolles socials.

Observaran dinàmiques socials i establiments comercials

L'anunci l'han fet Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís social de la URV, i Òscar Subirats, regidor reusenc de Salut i Ciutadania. Han explicat que, a banda d'informar, aquest equip de carrer també observarà i recollirà informació que ha de servir, posteriorment, per implantar noves mesures per fer front a la pandèmia.

Durant aquesta campanya «es farà un reforç de vistes a establiments comercials per tal de comprovar que es continuen mantenint les mesures de prevenció», s'aclareix. A més també s'observaran les entrades i sortides de les escoles, els Centres Cívics i els parcs per vigilar el comportament social.

En aquest sentit, hi haurà «una posterior proposta d’accions o mesures per tal de millorar la protecció de la salut de les persones». Aquest equip d'informadors de carrer el formen sis agents de carrer i una coordinadora, un nucli al qual ara se sumen una desena d'estudiants voluntaris de la URV.

Des de la regidoria reusenca de Salut i Ciutadania, aquesta col·laboració amb la universitat es planteja amb dos objectius. Per una banda, la implicació «dels diferents agents del territori en les accions de promoció i salut comunitària». Per altra banda, també es persegueix específicament la participació de voluntaris joves.

Segons el govern, «la implicació de persones joves en la construcció i gestió de les actuacions que puguin ajudar a frenar la transmissió de la Covid-19» ha de permetre «demostrar el seu compromís envers la societat i la situació actual, defugint de l’estigma que els ha assenyalat en alguns casos».