El rei Felip, en quarantena durant 10 dies per un contacte estret amb Covid-19

El rei va tenir-hi contacte directe durant el passat diumenge, 22 de novembre

El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19
El rei Felip, en quarantena per un contacte estret amb un positiu de la Covid-19 | Europa Press

Felip VI, en quarantena després d'haver estat en contacte amb un positiu. El rei ha tingut coneixement aquest dilluns, 23 de novembre, que una persona amb la qual va tenir contacte durant el passat diumenge ha donat avui positiu per la Covic-19. Així doncs, la mateixa Casa Reial ha notificat que aquest farà un període de quarantena de deu dies i per això suspèn totes les seves activitats oficials.

La Casa del Rei ha aclarit que la Reina Letícia i les seves filles, la Princesa d'Astúries i la Infanta Sofía, podran continuar amb les seves activitats amb normalitat, ja que elles no han estat contacte estret. Després de fer-se pública la notícia, des del Palau de la Zarzuela han volgut recordar que tant Letícia com Elionor van mantenir una quarantena preventiva fa temps per aquesta mateixa raó. La Princesa d'Astúries va estar en quarantena després que es registrés un cas positiu de la Covid-19 a la seva classe.
 

El Rei ha tingut dues reunions aquest dilluns

Aquest matí el Rei ha presidit la reunió del Consell Científic del Real Institut Elcano - el principal òrgan consultiu del centre d'estudis-, la qual ha estat parcialment telemàtica i en part presencial en el Palau del Pardo. Concretament, el monarca ha advocat aquest dilluns per una cooperació «molt més intensa, estreta, transparent, oberta i lleial» entre organitzacions multilaterals, governs i societat civil amb la finalitat de fer front de millor manera a les repercussions globals de la crisi provocada per la pandèmia

Felip VI ha presidit el debat dels quals ha estat marcat per l'impacte de la crisi sanitària i per les recents eleccions als Estats Units. En la seva intervenció a porta tancada amb la qual s'ha clausurat l'acte, el rei ha incidit en què la complexitat de l'actual escenari mundial fa «molt més evident que mai» una resposta concertada per a poder remuntar davant la crisi.

Amb aquest objectiu, ha defensat «una cooperació eficaç i una col·laboració molt més intensa, estreta, transparent, oberta i lleial» entre organitzacions multilaterals, governs, empreses i ONG per a abordar les grans qüestions que afecten a tots, han informat fonts de la Casa Reial.

A la tarda, ha rebut en audiència al general André Lanata, comandant del comandament aliat de Transformació (SACT). L'única activitat oficial del Rei per a aquesta setmana era, al costat de la Reina, un viatge a Sevilla el dimecres per a la inauguració del Tourism Innovation Summit.


Comentaris

envia el comentari