Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dos personas caminando por la calle con mascarillas.

«Tinc febre i contacte amb positius, però no em fan la prova»

Prefereix no identificar-se i només dir que és mestra d'una escola de la Comunitat de Madrid, on hi ha diversos companys amb coronavirus

Prefereix no revelar la seva identitat i només dir que és mestra en una escola de la Comunitat de Madrid, on hi ha diversos companys que han donat positiu pel coronavirus. Ella fa dos dies que és a casa amb febre baixa, ha tingut contacte amb persones contagiades i encara no li fan la prova ni li responen al telèfon d’atenció.

Explica que segueix intentant parlar amb el 900 102 112, però no sap fins quan podrà quedar-se a casa sense sortir, i sense mantenir contacte amb ningú. «Aniré amb compte, però hauré de sortir al carrer abans de quinze dies. Si almenys em fessin la prova…», relata, convençuda que pot estar infectada pel virus, igual que alguns companys del centre escolar i que, ara, no hi ha mitjans suficients per atendre tots els casos.

«A la meva feina segur que hi ha gent infectada a casa seva i no els hi fan la prova, tot i haver estat en contacte amb positius», recrimina la jove, que té molt clara una cosa: «a no ser que ens estiguem morint, toca quedar-se a casa sense sortir».

«Si no t'emboliques amb un italià, no et fan la prova»

Una altra afectada pensa el mateix. El 25 de febrer va començar a trobar-se malament i l'endemà no va anar a treballar. Va rebre un tractament amb antibiòtics perquè tenia una infecció i li van dir que en tres dies la febre marxaria. Però no, després de tretze dies a casa és ara quan ja no té febre. Ha arribat a estar, durant diverses jornades consecutives, a 39 i amb tos seca. No ha deixat que ningú entrés al seu habitatge perquè tem que hagi tingut COVID-19, o encara el tingui.

Tampoc li han fet la prova. «Si no t’emboliques amb un italià o tens un tiet xinès no et fan la prova», ironitza aquesta treballadora, que també eludeix identificar-se però que necessita saber si ha estat contagiada i pot infectar altres persones. Una altra persona, a Twitter, recalca: «el 900 102 112 no funciona. He estat trucant des de fa 12 hores i ningú em respon. Podem aconseguir informació per alguna altra via?».

Obté resposta i se sotmet al test telefònic

Un jove de 22 anys va tenir més sort. Relata que va intentar trucar dues vegades i, en cada cas, es va mantenir a l’espera durant mitja hora: «tots els nostres agents estan ocupats», repetien a l’altra banda del telèfon. Al segon intent ho va aconseguir. «Em va atendre una noia jove, que em va demanar el DNI i em va fer un test preguntant-me quins símptomes tenia: febre, tos, dificultats a l’hora de respirar, dolor muscular, fatiga…». Van explicar-li que no necessitava atenció sanitària immediata i la seva recomanació va ser que, si seguia malament, acudís al seu centre de salut.

Des de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid es va reforçar el telèfon gratuït d’informació sobre el coronavirus (900 102 112), després que la setmana passada es passés de 125 treballadors a uns 200. Només ahir dimarts, 10 de març, es van atendre fins a 4.095 trucades fins a dos quarts de set de la tarda, de les quals 317 van ser derivades al Servei d'Urgències Mèdiques de Madrid (SUMMA). Des del dijous 27 de febrer el telèfon madrileny d'informació sanitària ha rebut ja 16.234 trucades.