La Renda 2018 incorpora noves modificacions que beneficien mares i pares

Els canvis inclouen un augment de la deducció per maternitat i serà més fàcil la devolució dels diners per les retencions de prestacions de maternitat

Agencia Tributaria
L'Agència Tributària ha incorporat alguns canvis per la Renda 2018 | Cedida

Grans novetats a la Renda 2018 que beneficiaran els pares i mares. El Ministeri d'Hisenda ha començat a preparar la campanya per la declaració de la renda que es realitzarà entre els mesos de maig i juny del 2019.

Cal destacar que aquest any s'han introduït una sèrie de modificacions importants entre les quals destaquen l'augment de la deducció per maternitat en certs casos i la devolució automàtica de les retencions per la prestació de maternitat i paternitat, entre altres que ha avançat 'EspañaDiario'.

Noves modificacions en matèria de maternitat i paternitat

L'Agència Tributària ha introduït dos grans canvis a la Renda 2018 en matèria de maternitat i paternitat:

Augment de la deducció per maternitat: Els pares i mares de nens menors tres anys també podran incorporar en les deduccions d'aquest any les despeses en guarderies o centres educatius autoritzats.

En aquest sentit, les famílies podran deduir fins a 1.000 euros addicionals. A més, també podran aplicar aquest increment en l'exercici en el qual el nen faci tres anys i en els mesos posteriors de fer-los, fins al mes anterior en el qual comenci el segon cicle d'educació infantil. Cal destacar també que només computen mesos complets.

Los padres y las madres se verán beneficiados por algunos cambios en la Renta 2018
Els pares i mares es veuran beneficiats per alguns canvis a la Renda 2018 | Cedida

Devolució per retencions de prestació de maternitat: Les mares i els pares amb fills nascuts entre 2014 i 2017 poden sol·licitar la devolució de l'IRPF per les prestacions de maternitat i paternitat rebudes durant les seves baixes laborals emplenant i presentant un formulari.

Tanmateix, l'Agència Tributària ha permès que en l'exercici del 2018 els diners es retornin sense la necessitat de realitzar cap tràmit gràcies al fet que la Renda 2018 ja classificarà aquestes prestacions com rendes exemptes i les retencions seran deduïdes.

  • Més notícies relacionades: Ja es pot sol·licitar la devolució de l'IRPF de les prestacions de maternitat i paternitat de 2016 i 2017.

Més novetats de la Renda 2018

L'Agència Tributària també ha afegit altres canvis importants que no tenen relació amb la maternitat i paternitat:

Augment del mínim per a no declarar per dos pagadors: Eleven el llindar inferior de l'obligació de declarar segons els diners guanyats per treball procedent de més d'un pagador. És a dir, a partir d'ara no caldrà declarar tret que se superin els 12.643 euros.

Augment de la quantitat de diners per família nombrosa: Els diners a deduir per cada un dels fills que formen part de la família i excedeixen el nombre exigit augmenten fins a 600 euros anuals.

  

Deducció per cònjuge amb discapacitat no separat legalment: Si el cònjuge del contribuent, no separat legalment, depèn econòmicament d'aquest, es podrà fer també la deducció corresponent. Es tracta d'una novetat que entra en vigor durant aquest exercici.


Comentaris

envia el comentari