Un operador comercial de Renfe amb una usuària

Lloc de feina segur i amb bon sou: Renfe busca 170 nous treballadors a Catalunya

L'oferta pretén incorporar 97 nous maquinistes i 75 operadors comercials a Catalunya

Renfe ha publicat aquest dimecres a la seva pàgina web les bases de la convocatòria de l'Oferta Pública 2022. Un anunci que significarà la incorporació de 172 nous treballadors a Catalunya, entre maquinistes i operadors comercials. 

Aquests llocs de treballs que es publicaran tindran com a referència les condicions laborals i retributives establertes al Conveni Col·lectiu del Grup Renfe. A més, els aspirants hauran de reunir, a 27 de febrer, els requisits de la convocatòria.

97 maquinistes i 75 operadors comercials a Catalunya

En l'oferta que ha presentat Renfe aquest dimecres, es contemplen un total de 172 places, dividides entre maquinistes i operadors comercials, a Catalunya.

Pel que fa a les places de maquinista, n'hi ha un total de 97. D'aquests, 85 corresponen a quadres de servei de trànsits en l'àmbit de Catalunya, dels quals en seran 70 a Barcelona i 15 a Tarragona. Els altres 12 són per a serveis de trànsits fronterers, 4 a Barcelona i 8 a Portbou.

Així mateix, s'incorporaran un total de 75 operadors comercials de Renfe repartits per tot el territori català.

Prop de 1.000 treballs a Espanya

L'Oferta Pública 2022 de Renfe permetrà incorporar a prop de 1.000 nous treballadors en els àmbits de la conducció i d'operador comercial de la companyia a Espanya.

En concret, es convoquen 600 places de maquinista, de les quals 430 corresponen per a serveis d'àmbit estatal, amb ubicació geogràfica per determinar pel Grup Renfe atenent les necessitats existents. També n'hi haurà 150 corresponents a quadres de servei de tràfic a l'àmbit de Catalunya, Extremadura, Miranda d'Ebre i Saragossa i 20 per a serveis de tràfic transfronterers.

Així mateix, l'oferta de Renfe contempla la convocatòria de 375 places d'operadors comercials N2. A més dels 75 que hi haurà a Catalunya, també es contemplen 300 en l'àmbit estatal. Això suposa un increment del nombre de places que en l'oferta de treball de 2021, en concret, 70 llocs més.

Tots aquests llocs de treball tindran com a referència les condicions laborals i retributives establertes en el Conveni Col·lectiu del Grup Renfe. Els aspirants hauran de reunir els requisits específics detallats en la convocatòria, que es podrà trobar a l'apartat de 'Empleo y talento' de Renfe.