EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

Renfe manté el preu del bitllet de Rodalies de cara al 2019

La congelació del preu d’aquest bitllet, però, arriba de la maneta de l’increment d’un 3,5% dels trens de mitja distància i d’un 7% els Avant
Renfe congelarà els preus de Rodalies de cara a aquest 2019 | Renfe

 

Renfe mantindrà el preu del bitllet de Rodalies per quart any consecutiu. La congelació del preu d’aquest bitllet, però, arriba de la maneta de l’increment d’un 3,5% dels trens de mitja distància i d’un 7% els Avant; és a dir, els trens regionals que circulen per les vies de l’AVE.

 

Una tendència, d’altra banda, clarament a l’alça si ho comparem amb els darrers anys. I és que si bé és cert que Renfe opta per congelar el preu dels Rodalies —ho fa des del 2015— també ho és que les tarifes de mitja distància i d’Avant no s’apujaven des de l’any 2016.

 

 

AVE i llarga distància mantenen els preus

És una altra de les notícies que deixa la reformulació de Renfe de cara a aquest 2019. El preu de l’AVE o dels trens de llarga distància, per exemple, també mantenen les mateixes taxes, tot i que la mateixa operadora argumenta que sí que podria variar els preus al llarg de l’any vinent.                                    

 

Els trens d'Avant i mitja distància patiran un lleuger increment | CatalunyaDiari.cat

 

El Govern prorroga els descomptes a la C-16

Sense deixar la mobilitat, el Govern ha decidit prorrogar fins a l’1 de setembre de 2019 les bonificacions als peatges aplicades en un primer moment per descongestionar la circulació per la C-55. Els descomptes, així mateix, s’apliquen entre Sant Cugat i Manresa.

 

El Govern, així mateix, ha modificat la concessió administrativa allargant en nou mesos el descompte general d’un 45%. Així, tots els usuaris veuran reduïda la tarifa del peatge de dilluns a divendres no festius. Abans de l’aprovació d’aquesta pròrroga, només els usuaris que paguen amb Teletac o l’aplicació Satelise haurien mantingut els descomptes. Amb aquesta mesura s'amplia el període d’adaptació al pagament telemàtic i es facilita que més persones resultin beneficiades de les bonificacions.