Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Renfe respon a Torra i diu que no s'ha adreçat pel control de temperatures dels viatgers de l'AVE

La companyia recorda que la competència és d'Adif
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Torra ha explicat que havia parlat amb Aena i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de Madrid  | ACN

Renfe ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat no s'ha adreçat a la companyia perquè es facin controls de temperatura als viatgers de l'AVE i ha recordat que es tracta d'una competència d'Adif. Al seu temps, fonts de l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries han destacat que ja fa setmanes que es van instal·lar càmeres per controlar la temperatura corporal dels viatgers que agafen els trens AVE o de Llarga Distància a qualsevol de les destinacions de la xarxa.

Aquest dilluns, el president de la Generalitat ha explicat que havia parlat amb Aena i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de Madrid. Per la seva banda, fonts d'Aena han assenyalat a l'ACN que de moment la Generalitat tampoc els ha contactat. En un acte amb la Creu Roja, el cap de l'executiu ha demanat que s'evitin els desplaçaments a la capital espanyola i ha avançat que el Govern s'està plantejant ampliar restriccions a Catalunya com tancar parcs infantils per evitar aglomeracions.

 

El límit de deu persones en les trobades també podria variar

Per una altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha indicat que el Govern s'està plantejant reduir el límit de persones permès en les trobades públiques i privades, que actualment és de deu persones. Per exemple, a partir d'avui aquesta limitació a Madrid és de sis individus. A més, ja demanat que es baixi el «ritme social». 

Pel que fa als desplaçaments a Madrid, també ha recomanat no viatjar a no ser que sigui un cas excepcional i amb mesures de prudència. També ha assenyalat que es reunirà amb el gremi de restauradors per fer incidència en l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes a les terrasses dels bars i restaurants i ha dit que només s'ha de treure en el precís moment de consumir.

Tot plegat ho ha dit en una jornada on s'han registrat 949 casos positius de coronavirus a Catalunya en les darreres 24 hores elevant la xifra total als 130.605 casos. Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.244 homes i dones per la Covid-19, 11 més que en el darrer balanç del departament de Salut. Finalment, la velocitat de contagi ja ha arribat a la frontera de l'1, diumenge era de 0,96, i el risc de rebrot ha pujat en sis punts arribant fins a 168,08.