Xavi Hernández a la banqueta

Xavi tem una fuga massiva del Barça: 5 jugadors, en perill

Dies clau a Can Barça: hi ha una sèrie de futbolistes que podrien marxar si Laporta no fa res per evitar-ho

Laporta ha d'assegurar el futur del Barça. Té totes les peces per confeccionar un dels equips més dominants dels pròxims anys.

Si no aconsegueix fer uns canvis i centrar els esforços amb la plantilla, pot perdre molts jugadors. Futbolistes que ara són claus al Barça.

Laporta va renovar a Umtiti

El president va haver de centrar-se en tasques més urgents a l'hivern. Havia de reduir la massa salarial de tota manera i ho va complir.

La renovació de Samuel Umtiti fins a 2026 va fer possible l'alliberació de gran part. És cert que continuarà lligat al club 4 anys més, però era necessari.

També, la cessió a l'Aston Villa de Coutinho va ser tot un èxit per les dues parts. Els anglesos paguen el 60% del salari elevadíssim del brasiler i també li donen minuts. De fet, el seu rendiment és tota una alegria: 2 gols i 2 assistències en cinc partits.

Aquests dos moviments van permetre les quatre incorporacions d'hivern. Adama Traoré, Ferran Torres, Dani Alves i Aubameyang. També va poder inscriure al primer equip a Nico González.

El Barça té a tota la Premier League darrere

A Laporta li han quedat moltes tasques pendents. La primera de totes i la més polèmica ha estat la d'Ousmane Dembélé. Tot apunta que la renovació és gairebé impossible i el president ha desestimat intentar-ho.

La renovació de Dembélé no és l'única que ha de fer el Barça. I no és la més urgent.

El Barça va dir que volia centrar-se en les renovacions d'Araujo i Gavi. Els dos jugadors acaben contracte en 2023, però aquest no és l'únic problema.

Gavi i Fabian Ruiz
Gavi tindrà un contracte similar que el de Pedri | Europa Press

Els dos tenen un contracte d'explotar al primer equip. Gavi, per la seva edat té un bon contracte, però per al seu rendiment és ínfim. Ronda els 150.000 euros anuals.

Una situació semblant és la de Ronald Araujo. Té un contracte més semblant als dels centrals del Barça B que del primer equip. Menys d'un milió d'euros sent titular al Barça de Xavi.

Nico encara tindre fitxa del primer equip, el seu salari és de militar al filial. Els tres jugadors són imprescindibles per Xavi. Laporta confia que els tres es quedaran, almenys, una dècada al club.

Xavi no vol que els jugadors tinguin distraccions amb aquest calendari. Són partits que l'equip tècnic del club considera unes finals. Mentre el Barça no passi de ronda amb solvència i no tingui assegurada les places Champions, no es tocaran les renovacions.

Un capità pot marxar a l'estiu

Les renovacions de Nico, Gavi i Araujo arribaran més tard o més aviat. El Barça té confiança en què arribaran a acords amb els tres jugadors. No és la mateixa situació que amb Sergi Roberto.

El de Reus vol continuar al Barça. La relació amb Laporta es troba una mica minvada. Roberto hauria d'haver-hi reduït el seu salari com els altres capitans i no ho ha fet.

Té un sou actual de 9 milions d'euros per temporada. Totalment desorbitat per la producció que dona al camp. Si Laporta li ofereix una renovació, la reducció del salari serà més del 50%.

Tot i que existeix la possibilitat que marxi lliure. Xavi vol comptar amb ell, però el seu contracte és massa elevat.

La polivalència de Sergi Roberto és l'únic factor que el pot salvar. És un jugador que pot complir de lateral dret i a les tres posicions del mig del camp. Si accepta una reducció gran de salari, segurament acabarà tancant un nou contracte amb el Barça.

El Barça té pendent aquestes quatre negociacions. La de Dembélé no entra a la llista, perquè no depèn del club sinó del jugador. Volen tancar els contractes abans del mercat d'estiu.