Imatge d'arxiu d'unes noies ballant en una discoteca

L'oci nocturn obrirà abans de Sant Joan amb un aforament del 50% i sense distància de seguretat

S'haurà de portar la mascareta en tot moment, sens distàncies de seguretat i un aforament del 50%

La reobertura de l'oci nocturn cada cop està més a prop. Concretament serà el ia 21 de juny, abans de la revetlla de Sant Joan. El Govern i la patronal Fecasarm han treballat conjuntament per obrir les discoteques de forma segura i amb una bateria de mesures restrictives.

Una reobertura esperada

El Departament de Salut ja va anunciar que es reuniria aquest divendres amb les patronals de l'oci nocturn per acordar la seva reobertura. Aquest esperat encontre arriba dies després de l'anunci de Sanitat donant llibertat total als governs autonòmics per decidir la reobertura del sector.

Una vegada feta aquesta reunió a tres bandes entre els departaments de Salut i Interior i la patronal de l'oci nocturn, s'ha donat a conèixer les condicions que tindrà aquesta reobertura.

En un comunicat, la patronal Fecasarm ha explicat que podran obrir fins a les 3.30 hores. A aquest horari se li agefirà mitja hora més per poder buidar les sales.

Una de les acords més destacats és que es permetrà l'ús de la pista de ball sense distància, que permetrà veure imatges pràcticament inèdites en l'últim any i mig. Tot i això, només es podrà consumir begudes mentre s'estigui assegut. En aquest escenari, s'haurà de fer en grups de 6 persones en interiors i de 10 a l'exterior

Pel que fa a l'aforament dels locals o recintes, aquestes estarà limitat a un 50% als espais interiors, mentre que es permetrà el 100% de l'aforament quan es tracti d'exteriors. El Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, però, ha alertat que l'aforament es reduirà si cal posar taules i cadires.

Les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació afavoreixen la reobertura

La reobertura de l'oci nocturn català no podia esperar més. Gairebé un any després del tancament del sector per l'ordre dictada per Sanitat l'agost del 2020, comença a veure la llum.

Les dades epidemiològiques acompanyen favorablement a prendre aquesta mesura i el govern català farà aquest pas que tant es reclama. El ritme de vacunació és molt alt i actualment més de tres milions de persones han rebut la primera dosi. A més, s'ha administrat la pauta completa a gairebé dos milions.