Salven amb vida un nen de 12 anys sepultat per una allau als Alps

Els fets van passar el dimecres de Sant Esteve i el menor va estar prop d’una hora atrapat sota la neu. La víctima formava part d’un grup que esquiava en una pista tancada al públic

Els Alps són un punt de trobada dels amants de l'esquí de tot el món
Els Alps són un punt de trobada dels amants de l'esquí de tot el món | Arxiu

Gran ensurt el que es va viure aquest dimecres de Sant Esteve a la tarda als Alps francesos. Un nen de 12 anys i de nacionalitat francesa va quedar sepultat durant prop d’una hora sota de la neu després de veure’s sorprès per una allau a les immediacions de l’estació d’esquí de La Plagne. Per sort, els equips de rescat van poder salvar el menor amb vida i tot plegat va quedar en un ensurt.

Es dona la circumstància que el menor formava part d’un grup que estava esquiant en una zona de pista tancada al públic, raó per la qual es podria tractar d’una imprudència. L’allau es va iniciar cap a les 13:50h del dimecres i es va anar estenent cap a una zona de 500 metres de llarg i 800 d’ample, deixant el nen sepultat i desaparegut.

Els fets van tenir lloc a prop de l'estació d'esquí de La Plagne
Els fets van tenir lloc a prop de l'estació d'esquí de La Plagne | wintersportlive.nl

 

El rescat del nen, un «miracle»

Les autoritats ja porten temps recomanant a les persones que fan esports de muntanya, sobretot a l’hivern, que portin el sistema de Detector de Víctimes d’Allaus (DVA). En aquest cas, el menor no el duia, raó per la qual els equips de rescat van haver de treballar a contrarellotge i sense pràcticament mitjans fiables.

Precisament, va ser un gos ensinistrat de la Gendarmeria francesa el que va localitzar el nen, que, segons els serveis d’emergència, no presentava traumatismes greus i havia aconseguit sobreviure gràcies a una bossa d’aire a dins de la neu. Per aquesta raó, les autoritats parlen de «miracle».

«Recuperar a una persona viva sense DVA després de 15 minuts sota la neu ja és un miracle», va afirmar la Gendarmeria de Saboya a través del ‘Facebook’ un cop es va finalitzar el rescat amb èxit. En aquest sentit, la policia considera un «heroi» el gos que va localitzar el nen.


Comentaris

envia el comentari