Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tres gossos en una caseta insalubre

Alliberen 23 gossos amuntegats en tres casetes insalubres a Santa Oliva

Agents Rurals, voluntaris, associacions i refugis d'animals van desplegar un operatiu conjunt el passat diumenge, 23 de maig

Gran feina de voluntaris, associacions, refugis d’animals i Agents Rurals al municipi de Santa Oliva, a la comarca del Baix Penedès. El passat diumenge, 23 de maig, un nombrós grup de persones es van citar per rescatar més d’una vintena de gossos en casetes tancades i insalubres en una finca del poble i víctimes, precisament, de la síndrome de Noè. En total, es van obrir tres construccions a l’interior de les quals hi havia entre vuit i onze gossos, han detallat des d’ARDA, l’Associació de Rescat i Defensa Animal. «L’interior era horrible; pudor insuportable, insalubre, puces, ratolins…», expliquen els animalistes.

«Feia anys que estaven tancats, anys sense veure el sol, i anys sense cures veterinàries», apunten fonts de l’associació. En total, es van localitzar i alliberar fins a 23 gossos, tots d’entre 8 i 11 anys i només un cadell. L’acció va comptar amb l’autorització i el vistiplau del propietari del terreny, a qui els representants d’ARDA havien retret anteriorment que tingués els animals en tan mal estat, només alimentats i amb aigua, però amuntegats en petits espais bruts i plens d’excrements.

Fins a vuit protectores d’animals de Catalunya van participar en aquesta iniciativa i els gossos van ser duts a les instal·lacions de diverses associacions del Vendrell, Vilanova i la Geltrú o Granollers, entre d’altres espais.