YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una residència espanyola, acusada de desviar vacunes per a familiars de treballadors

El centre reconeix «anomalies» en la distribució dels vaccins, i la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid investigarà els fets

Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna
Acusen una residència de Madrid de desviar vacunes per a familiars de treballadors | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

Una residència de la Comunitat de Madrid hauria desviat vacunes contra la Covid-19 proporcionades pel govern autonòmic, per a inocular-les a familiars dels seus treballadors, tot i no formar part del grup poblacional prioritari. Així ho ha informat en una informació exclusiva 'eldiario.es'. Es tracta de la residència concertada Casablanca Valdesur, situada en un polígon industrial al municipi de Valdemoro.

Segons hauria confirmat al mitjà esmentat, en les últimes hores es van proporcionar vacunes a persones a les quals no els corresponia rebre-les ara, segons el pla dissenyat pel ministeri de Sanitat per a la vacunació de la població. En la primera fase de la vaccinació, únicament està permès administrar les dosis a treballadors o residents de residències de gent gran i geriàtrics, així com personal sociosanitari. Per tant, el fet que s'hagi proporcionat les vacunes a familiars d'empleats vulnera completament aquestes directrius. 

Diversos testimonis confirmen el desviament de vaccins

El mateix mitjà ha comprovat que aquests fets són completament verídics. Diversos testimonis haurien corroborat que, ejectivament, aquesta pràctica ha tingut lloc. El mateix dimarts les dosis de la vacuna que li corresponien al centre aquesta setmana van arribar al seu destí. Com estava previst, les persones a les quals se'ls havia d'administrar van ser citades, però el fet és que també es van presentar d'altres amb l'esperança de rebre la vacuna. 

Una de les doctores de la residència ha explicat que el seu marit ha estat una d'aquelles persones, a les quals se'ls ha administrat una dosi de la vacuna sense que li correspongués. No obstant això, va matisar també que el seu cas havia estat una excepció. Malgrat això, realment sembla no haver estat així, ja que s'ha sabut que han estat més els casos.

Una altra treballadora també ha confirmat que han estat diversos familiars a qui se'ls havia ofert vacunar-se, i que la direcció del centre tenia constància dels fets. Algunes veus apunten fins i tot cap a la directora mèdica de la residència, una de les primeres veus que han reaccionat, com a presumpta impulsora. 

L'empresa reconeix algunes anomalies en la distribució de les vacunes

Sigui com sigui, el centre ha reaccionat davant la polèmica creada, i a través d'un comunicat ha reconegut «algunes anomalies en la selecció de persones vacunades de Covid-19 no residents». En aquest sentit, el Grup Casablanca ha assenyalat que són persones que «sí que pertanyen» a «l'entorn» de la residència, i que en tot moment la decisió s'ha pres «per aprofitar el 100% de les dosis rebudes i protegir al màxim» els residents. 

En aquest sentit, el grup ha detallat que han rebut una dosi que no els corresponia «diversos sacerdots», «voluntaris que estan en contacte amb els residents» i, finalment, alguns familiars dels treballadors que formen part dels grups de risc. Els fets, de totes maneres, s'investigaran, tant per part de l'empresa com per part de la conselleria de Sanitat de Madrid. 


Comentaris

envia el comentari