Situació dramàtica en una residència d'Almeria: «No sé si la meva mare està morta»

Alguns testimonis expliquen que des de la residència no volen proporcionar els noms d'aquelles persones que han perdut la vida

Mans arrugadas d'una àvia
Una residència d'Almeria es nega a donar informació sobre les defuncions dels seus residents | Catalunya Diari

Després dels primers rebrots centrats bàsicament en ambients familiars o l'oci nocturn, les residències tornen a ser una preocupació. Són ja diverses en les quals s'han detectat novament nous brots, un dels més importants en l'El Zapillo, a Almeria capital. 

En aquesta la situació comença ser alarmant. Després del positiu de dos nous treballadors, el número de contagiats entre aquests i residents arribava ja 69. És per això que molts familiars comencen a témer pels seus sers estimats, com és el cas de Pepe Morales. 

Cap informació sobre les defuncions

Fill d'una de les residents, es queixava públicament del silenci que està mantenint la residència respecte a l'estat de salut dels majors que viuen en ella. «Vull saber com està, si la meva mare està viva o morta», explicava al programa de Telecinco 'Ya es mediodía’.

 Segons sembla, en conèixer que ja hi havia hagut un primer mort en Pepe va intentar preguntar si podia ser ella qui havia perdut la vida. «És una dona molt gran, de 92 anys», deia, deixant clar que és «el que més estimo en aquesta vida». 

Per això la ràbia que reconeixia sentir, i que ha deixat estupefactes als col·laboradors del programa, en explicar la resposta a la seva crida. Una de les treballadores de la residència li confirmava que al no ser un responsable mèdic no li podia donar cap informació sobre els morts. 

Dos morts en El Zapillo 

Una segona usuària de la residència d'ancians El Zapillo va morir aquest diumenge en el mateix centre després de donar positiu en les proves per COVID-19. Així ho van indicar fonts de la Junta d'Andalusia. Aquesta resident ja es trobava en cures pal·liatives, a causa de patologies prèvies de caràcter greu, mesos abans de donar positiu.

Una altra dona 96 anys havia perdut la vida aquest dissabte a l'Hospital Universitari Torrecárdenas d'Almeria. Aquest dissabte hi havia ingressades dues persones procedents d'aquesta residència en aquest centre hospitalari a causa de la COVID-19, si bé ja no queda cap usuari de l'hospital.

La residència compta amb 122 places públiques per a l'atenció de persones majors amb algun grau de dependència. El Servei Andalús de Salut, a petició de la Direcció General de Cures Sociosanitàries, va procedir a la medicalització del centre.


Comentaris

envia el comentari