L'Exèrcit espanyol s'encarrega de desinfectar les residències

Una residència de Balaguer demana urgentment una desinfecció interior per un brot de Covid-19

El consistori del municipi no pot assumir la neteja i ha tramitat la petició

La residència  Comtes d'Urgell de Balaguer  ha sol·licitat una desinfecció interior davant un brot de coronavirus al centre que afecta 21 usuaris. La Paeria de Balaguer ha tramitat aquesta petició, ja que no pot assumir-la amb personal propi i dilluns va rebre conformitat de què es faria per part del departament d'Afers Socials i Salut. Els usuaris infectats amb Covid-19 estan aïllats i també n'hi ha 5 més que ho estan per prevenció. Des de fa 10 dies la brigada municipal desinfecta l'exterior del centre i des del consistori s'ha facilitat bates. Així mateix, la residència rep suport mèdic del Centre d'Assistència Primària de la capital de la Noguera.

El Centre Geriàtric de Lleida, blindat

Des del passat diumenge 22 de març, 24 treballadors estan tancats permanentment amb els 90 usuaris que viuen al Centre Geriàtric de Lleida.

Tal com va confirmar la directora del centre, Carol Mitjana, la mesura «taxant» de blindar la residència va adoptar-se per evitar les entrades i sortides de personal al centre i no haver de patir constantment en si algú era portador del virus. Mitjana va afegir que dos dies abans, el divendres 20, més de la meitat de l'equip va prendre la decisió de quedar-se a viure a la residència mentre que una vintena més de treballadors estaven confinats a casa seva per si cal rellevar algú. De moment, no tenen cap cas positiu ni tampoc cap resident amb símptomes o aïllat.