Una de les llars d'infants de Calafell.

Resolen deficiències que hi havia en dues llars d'infants de Calafell

Ho ha fet l'antic concessionari en dos dels centres que van ser remunicipalitzats

L'Ajuntament de Calafell ha informat que l'antic concessionari que gestionava les llars d'infants El Petit Príncep i El Rasclet ha resolt diferents deficiències que havien quedat pendents als dos centres quan aquests van ser remunicipalitzats abans de començar aquest curs. Les obres van ser un requeriment del mateix consistori, i s'han fet durant les vacances de Nadal i el passat pont de principis del mes de desembre, per no interferir en la tasca educativa dels centres.

Segons l'Ajuntament, es tractava de diferents mancances de manteniment, així com la reparació i la renovació d'algunes instal·lacions.  Són feines que el concessionari havia d'anar fent mentre gestionava les llars, però que en el moment de liquidar el contracte, van quedar pendents. Tal com ha remarcat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, «de la mateixa manera que l’Ajuntament va indemnitzar la concessionària per la finalització anticipada del contracte, se li havia d’exigir que lliurés els centres en perfecte estat, ja que en el que cobrava hi entrava també el manteniment».

Indemnització d'1,3 milions per l'empresa

Les dues llars d'infants, que estan situades a Segur de Calafell i a Calafell Parc, eren gestionades per l'empresa Seal SA, amb la qual el consistori va rescindir el contracte el passat mes d'agost.  La indemnització que es va donar a l'empresa per la liquidació anticipada de la concessió va ser d'1,3 milions d'euros per cobrir els costos pendents dels dos edificis. Els dos centres van ser construïts per l'empresa concessionària que també en feia la gestió.

Remunicipalització de les llars d'infants

Junt amb aquesta remunicipalització, l'Ajuntament de Calafell també va decidir no renovar les concessions de les altres dues llars d'infants del municipi, Els Terrossets i El Petit Trenet, que vencien a l'estiu. D'aquesta manera, el consistori presta aquest servei directament des d'aquest curs. Els quatre centres tenen un total de 283 places, que estan pràcticament totes ocupades.

Altres gestions directes de serveis que ha recuperat el consistori aquest mandat són les de la grua i el contracte de neteja d'oficines i equipaments. En pocs anys finalitzen contractes com els de l'aigua, la neteja o la recollida de brosses i caldrà veure si la voluntat del govern local es recuperar també la gestió directa d'aquests serveis.