ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Els reis ajornen la seva visita a Barcelona després de l'advertència de Torra

El cap del Govern ha enviat una carta a Felip VI per recordar-li les restriccions

Quim Torra amb mascareta pel carrer 2020
Quim Torra ha enviat una carta al rei Felip dies abans de la seva arribada a Catalunya | Crónica Global

El rei espanyol, Felip VI, ha avisat el president de la Generalitat, Quim Torra, que té previst visitar Catalunya dilluns que ve, 20 de juliol per a unes «activitats oficials». Tot i que en un principi el rei havia de centrar la seva visita a Barcelona i la seva àrea metropolitana, el president català ha enviat una carta recordant-li les noves restriccions imposades a la ciutat comtal.

El cap del Govern ha respost el monarca amb una carta on li recorda que no es recomanen «desplaçaments innecessaris», després de les noves mesures de prevenció per l'augment de brots de covid-19.

Torra recorda que les restriccions són les mateixes «per qualsevol visitant»

Torra «adverteix» al monarca espanyol de les restriccions a Catalunya: «Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom». 

Torra critica a la carta que el rei espanyol no hagi especificat quins llocs de Catalunya pensa visitar, i li recorda les noves normes imposades a part del territori català. Així, avisa que les «restriccions i recomanacions» que han anunciat a tota la ciutadania són «igualment vàlides per a qualsevol visitant del nostre país». 

El rei ajorna la seva visita a la ciutat comtal, però arribarà a Tarragona dilluns 

El cap d'Estat tenia programades visites al Cercle d'Economia, a la Sagrada Família i al Barcelona Supercomputing Center però finalment ho ajorna i només mantindrà una part de l'agenda que tenia a Catalunya, concretament a Santa Maria de Poblet.

D’aquesta manera, Felip VI visitarà dilluns Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà) però ajorna l'agenda que tenia prevista a Barcelona per la situació sanitària. Fonts del Palau de la Zarzuela han explicat que el monarca només realitzarà una part de les visites que tenia previstes a Catalunya per al dilluns 20 de juliol després que el Govern hagi endurit el confinament a la capital catalana.


Comentaris

envia el comentari