presos

Les respostes a la sentència del Suprem programades i convocades

Òmnium i l'ANC convocaran concentracions a banda de les cinc marxes ja organitzades

La revelació de  la sentència judicial del Tribunal Suprem envers el procés és imminent. A 6 dies com a màxim, l'opinió pública, agitada, es qüestiona quines seran les condemnes i, paral·lelament, les respostes de la ciutadania. Òmnium Cultural i l'ANC, conjuntament, ja han preparat cinc marxes —previsiblement multitudinàries— anomenades Marxes per la Llibertat. D'altra banda, els sindicats Intersindical-CSC i Alternativa de Catalunya han convocat una vaga per al pròxim 18 d'octubre. L'ajornament es deu, segons les cúpules, a una necessitat de preparació amb millors condicions. 

Cent quilòmetres en cinc etapes 

Per al moment, doncs, les marxes sortiran de cinc ciutats diferents: Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i aniran passant de poble en poble amb l'objectiu de congregar-se finalment a Barcelona. Es recorreran així un total de 100 quilòmetres per marxa,  repartits en cinc etapes. Les quatre primeres etapes estan previstes pels dos primers dies: una al matí i l'altra a la tarda. En el tercer i últim dia només es farà una etapa, arribant a la capital al migdia. 

Paral·lelament, el mateix dia que el Tribunal Suprem faci pública la sentència —el pròxim dilluns 14 com a data límit—, l'ANC i Òmnium convocaran també nombroses concentracions a les 20.00 hores a diversos punts de Catalunya. En la mateixa línia, demanaran a les universitats que els alumnes es manifestin

També et pot interessar...