IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els restauradors catalans es plantegen no obrir portes fins a mitjans de juny per les restriccions

terrassa fumar
Bars i restaurants podran reobrir parcialment les seves terrasses a partir de l'11 de maig. | CatalunyaDiari

Molts bars i restaurants es plantegen no obrir portes fins a mitjans de juny, a conseqüència de les restriccions previstes en el pla de desescalada previst pel govern espanyol. Així ho ha assegurat el director del Gremi de Restauradors de Barcelona, Roger Pallarols, en declaracions a RAC 1.

A partir el pròxim dilluns 4 de maig, amb la fase 0 de desconfinament, els restaurants podran reobrir portes per servir menjar per emportar. En la fase 1 de desescalada, que podria arribar l'11 de maig, els establiments de restauració podran començar a obrir les terrasses, però a un terç de la seva capacitat i sense poder atendre clients a l'interior dels locals. Amb aquestes condicions, el sector assegura que els números no surten i que molts bars i restaurants estudien mantenir la persiana abaixada fins a mitjans de juny.

«No és rendible»

Roger Pallarols ha explicat a RAC 1 que «hi ha moltíssimes terrasses que només tenen dues o tres taules, i és obvi que aixecar una persiana té molts costos. Si només pots servir una taula, això no és rendible per a cap negoci de restauració». El director del Gremi de Restauradors de Barcelona ha assenyalat que molts establiments podrien esperar a la fase 3, cap a mitjans de juny en la seva data més optimista, quan es preveu que les restriccions se suavitzin. 

Pallarols, en declaracions al citat mitjà, també ha criticat no haver repartit pèrdues entre els empresaris del sector de la restauració i els propietaris dels locals de lloguer. Així mateix, també ha lamentat que no hi hagi informació sobre fins quan es podran mantenir els ERTO.

El petit comerç obrirà abans que les grans superfícies

Segons el pla de desescalada del govern espanyol, el petit comerç podrà reobrir portes abans que les grans superfícies, una notícia que el sector celebra. El petit comerç també celebra poder obrir progressivament abans que les grans superfícies. En aquest sentit, el president de Pimec Comerç, Àlex Goñi, ha manifestat que «el fet que puguem obrir 15 dies abans que les grans superfícies ens dóna un marge per poder posicionar-nos i no entrar el primer dia en una guerra brutal de rebaixes i descomptes».

Tot i aquesta bona notícia, el president de Pimec Comerç ha assegurat que les botigues encara tenen molts interrogants oberts. Per exemple, si hauran de fer obres per separar la clientela, prendre la temperatura als clients abans d’entrar o contractar tota la plantilla que tenien abans del confinament.


Comentaris

envia el comentari