Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia del restaurant de la Barceloneta Cal Pinxo

Nova víctima de la Covid: Tanca per sempre un mític restaurant català

El restaurant havia sobreviscut fins ara als problemes suscitats arran la pandèmia

La crisi econòmica provocada per la de la Covid-19 està castigant especialment el sector de la restauració i les zones que més depenen del turisme. Tant és així que un restaurant de la Barceloneta ha hagut de tancar el seu local històric al costat de la platja.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Cal Pinxo tanca després de cinc generacions de regència

Estem parlant de Cal Pinxo, un establiment del carrer de Baluard –també conegut com a antiga Casa Costa– i que estava regentat per una família de llarga trajectòria en el sector. De fet, durant cinc generacions han fet sobreviure el seu negoci, amb arrels provinents dels antics xiringuitos que van ser enderrocats als 90.

La notícia ha estat confirmada pel mitjà 'Tot Barcelona'. La família hauria explicat a l'entitat veïnal que el tancament és deu a les restriccions per la pandèmia. «Ha estat un referent de la nostra gastronomia i productes autòctons», lamenta l'entitat, en paraules recollides pel mitjà citat.

Alguns dels plats més destacables del menú eren les paelles, les fideuades, un rap especial de la casa i bullabesses. Un dels principals atractius del restaurant era sobretot la seva terrassa, que estava situada a peu de passeig marítim. Tanmateix, tenia a l'interior grans salons per a grups extensos i una sala polivalent per a convencions, a més d'espais col·lectius.

La Setmana Santa, perduda pel sector turístic

En paral·lel, el sector turístic europeu dona per perduda la Setmana Santa i s'aferra a la recuperació de la mobilitat a l'estiu per començar la seva recuperació. Després d'un any amb la mobilitat reduïda al màxim per frenar l'expansió de la covid-19, el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia i que representa el 10% del PIB europeu, veu amb esperança la possibilitat de reprendre la mobilitat en els pròxims mesos, però avisa que hi haurà empreses que «no sobreviuran» fins a l'estiu per manca de liquiditat.

«Com més duri aquesta situació més alt és el risc que algunes companyies no puguin sobreviure fins que es reobri», diu en una entrevista a l'ACN Marie Audren, directora general de l'associació europea d'hotelers Hotrec.

«Òbviament, l'esperança és que puguem reprendre l'activitat al juny i juliol, però el problema és que no tenim liquiditat. Les empreses tenen una crisi de caixa i això fa més difícil recomençar al juny», lamenta Eric Drésin, secretari general de l'associació europea d'agències de viatges i operadors turístics ECTAA.

A més, Drésin afegeix que, en el cas de les agències de viatges i operadors turístics, molts clients afectats per les cancel·lacions durant la primavera passada encara tenen vals. Això farà que amb la represa de la mobilitat els consumidors utilitzin els vals, cosa que tindrà un impacte en la facturació de les companyies.