Clients esmorzant en una terrassa de la Rambla de Girona aquest 8 de febrer del 2021

Bars i restaurants prenen una decisió davant la pròrroga de restriccions a Catalunya

Fecasarm argumenta que «el virus no es transmet en funció de l'hora

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) impugnarà als tribunals la nova pròrroga de les restriccions al sector de l'oci nocturn i la restauració, en el que serà l'onzena impugnació de l'organització i el vuitè recurs que mantindrà obert contra el Govern per les mesures. Segons la patronal, «el virus no es transmet en funció de l'hora», i caldria que hi hagués hagut una «flexibilització» de les restriccions horàries a la restauració.

De fet, FECASARM demanava que, com a mínim, es permetés el servei de sopar en cap de setmana. Dijous, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar resoldre per la via d'urgència una petició de la FECASARM contra les restriccions, i l'organització ja assumeix que no en resoldrà el fons perquè perden vigència dilluns.

La Federació defensa que no s'ha demostrat que la restricció horària de la restauració millori la situació epidemiològica, i recorda que el sector està patint un «dany irreparable». Segons la patronal, les restriccions són «desproporcionades i innecessàries» i en línia amb el dictamen del Tribunal Superior de Justícia Basc, el «dany no serà reparable si els locals tanquen definitivament».

La patronal lamenta que els ajuts «han estat del tot insuficients» i avisa que més d'un 50% de les empreses de restauració estan en risc d'insolvència. Per tot plegat, es poden arribar a destruir 100.000 llocs de treball.

El Procicat allarga les restriccions una setmana més

El Procicat ha decidit mantenir set dies més la totalitat de les restriccions fins ara vigents, però sí que ha aprovat una certa flexibilització d'algunes mesures que afecten els més petits. Així, s'autoritzen les activitats extraescolars de tota mena i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

També s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. El Govern ha decidit no alleugerir les restriccions en constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, fins i tot amb un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt.