Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Presentació pública de l'entitat Arons

Restaurants i oci nocturn de Salou se sumen a la macrodemanda d'empresaris pel tancament de negocis

Més de 80 establiments associats s'adhereixen a una plataforma que exigirà compensacions que superen els 200 milions

Els més de 80 establiments que conformen l'Associació de Restaurants i Oci Nocturn de Salou (Arons), de recent creació, han decidit a través de les patronals Fecasarm i Spain Nightlife adherir-se a la via judicial que va obrir al desembre la plataforma PEACovid-19 pel tancament de negocis i la gestió de la pandèmia. Reclama compensacions econòmiques que superen els 200 milions d'euros. Els darrers en sumar-se a aquesta causa han estat els empresaris salouencs. Gestionen uns 80 negocis que generen treball per a 1.500 persones de manera directa, i a 5.000 empleats més, de forma indirecta. L'associació Arons assegura que representa i defensa els interessos de pràcticament tot l'oci nocturn i bona part dels restaurants de la població costanera.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La Plataforma d'Empresaris Afectats per la pandèmia, PEACovid-19, manté la via judicial perquè empresaris afectats de tot l'estat espanyol siguin compensats econòmicament després de gairebé un any mantenint les despeses fixes sense vendes que generin beneficis, arribant en molts casos, segons la plataforma, «a situacions límit».

PEACovid-19 ha exigit per via judicial unes compensacions econòmiques que superen ja els 200 milions d'euros. Gran part dels establiments hostalers de Salou, a través de Fecasarm  (la patronal catalana de l'hostaleria i l'oci noctun) i Spain Nightlife (patronal estatal de l'oci nocturn), també exigeixen aquestes compensacions econòmiques pels perjudicis soferts i s'han adherit a la macrodemanda presentada per PEACovid-19.

Nombrosos establiments de l'hostaleria s'han anat sumat a la macrodemanda registrada al desembre. És el cas d'un altre local tarragoní, «Lo cafè del port», així com també l'emblemàtica «L'Ovella Negra» de Barcelona, «BusBarVic» i «Venice Club», també a Barcelona i ​el restaurant de sushi «One», a Girona. Fora de Catalunya, s'hi han adherit ​​«La3», a València —una de les 17 discoteques associades a la Federació d'Hostaleria de la capital valenciana (FEHV)—, «Skyline Nights» (Montsó, Osca), «La penya» (Benidorm) o «Mariano» (Terol).

Aquests establiments s'han unit a la Plataforma d'Empresaris Afectats Covid-19 (PEACovid-19), corporació jurídica que ha presentat una macrodemanda  contra l'executiu espanyol, a través d'un contenciós administratiu, davant el Suprem. La iniciativa judicial es va registrar davant l'Administració General de l'Estat, presentant la reclamació  prèvia pertinent. L'objectiu de PEACovid-19 és «protegir els drets fonamentals del sector empresarial, denunciant les mesures contradictòries i perjudicials  que s'han pres contra tantíssims negocis». «Perquè en comptes de pactar o exigir mesures de seguretat, els han obligat a tancar, amb les pèrdues que això ha suposat», denuncia la plataforma.

Des de la plataforma s'alerta que el nombre de concursos de creditors i els tancaments  definitius de negocis no cessen. «Per això la demanda pretén rescabalar les activitats econòmiques perjudicades: despeses fixes suportats i beneficis no generats, així com tota responsabilitat patrimonial o lucre cessant», conclou.

A la plataforma ja es van sumar entitats que representen a milers de negocis, com Spain Nightlife, Fecasarm (Catalunya) o l'esmentada FEHV de València. Altres dels negocis representats per PEACovid-19 són informàtics, gimnasos, cinemes, bars, perruqueries, distribuïdors, taxis, escoles de ball, tallers mecànics, etc.