Les obres de contrucció del nou hotel al Pallol estan aturades

Troben restes arqueològiques del segle XVI al Pallol de Reus

Durant les obres de construcció del nou hotel s'han trobat restes de ceràmica, la presència d'un pou i una fosa sèptica

Entre les runes i les màquines excavadores de les obres de construcció del nou hotel que s'estan portant a cap a la plaça d'Evarist Fàbregas de Reus, al Pallol, s'han trobat petits fragments de ceràmica que podrien ser del segle XVI i XVII. A més també han descobert indicis que pot haver-hi un pou i una fosa sèptica d'aquella època.

Troben objectes del segle XVI al Pallol

La construcció de l'hotel que se situarà al Pallol ha posat en descobert aquesta  troballa de fa segles  on arqueòlegs les investigaran. El Departament de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya comenta que també pot haver-hi indicis que en aquest mateix lloc se situï un pou i una fossa sèptica també de l'època.

Les restes arquològiques s'han torbat en aquets solar
Les restes arqueològiques s'han torbat en aquest solar | Laia Riba

 

La troballa s'ha fet en les obres de construcció de l'hotel

La setmana que ve els arqueòlegs tenen previst  investigar aquesta zona per si troben més restes, les quals podrien estar relacionades amb la muralla medieval del segle XIV que es va torbar prop d'on s'estan realitzant les obres. A banda d'aquestes troballes dels segles XVI i XVII, a partir de les obres, també s'ha trobat un antic forn per elaborar pa així com parts d'una gerra per emmagatzemar vi, que estan datades del segle XIX.

Els professionals arqueòlegs durant la setmana que ve portaran a cap  tasques d'investigació per si troben altres restes arqueològiques en aquest solar en construcció del Pallol de Reus. 

Els arqueòlegs investigaran la zona del solar del Pallol
Els arqueòlegs investigaran la zona del solar del Pallol | Laia Riba

 

Obres aturades per tasques arqueològiques

Les obres de construcció del nou espai hoteler al Pallol fa diverses setmanes que estan aturades. Els comerços del voltant afirmen que fa gairebé un mes que hi ha poca activitat de construcció i des del Museu de Reus comenten que aquestes troballes no són de tanta rellevància com per aturar les obres de construcció de l'edifici.