Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

La restricció que demanen imposar ja a Catalunya: Prohibir els correbous

L'augment de contagis de Covid-19 en els últims dies farà que el Govern decreti noves restriccions aquesta mateixa setmana

L'augment desmesurat dels contagis de Covid-19 a Catalunya continua un dia més. Amb l'actualització d'avui dilluns, dia 12 de juliol, en les últimes 24 hores s'han detectat més de 5.000 noves infeccions. Una xifra que ja és alta, però que encara ho és més si tenim en compte que es tracta de les dades d'un dilluns, que acostumen a ser més baixes.

La part més preocupant de la cinquena onada del coronavirus, però, és que, a diferència dels primers dies, aquest augment dels contagis ja s'està reflectint als hospitals catalans. La pressió assistencial a Catalunya continua anant a més i avui hi ha més de 100 persones ingressades per Covid-19 més que ahir diumenge. En total, n'hi ha gairebé 1.000, concretament, 980.

Per aquest motiu, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ja va advertir diumenge passat que probablement tornarien algunes restriccions. Tot i que a hores d'ara encara no se sap quins sectors afectarà ni amb quina profunditat ho farà, en les properes hores o dies coneixerem l'abast d'aquestes noves mesures. De moment, però, ja hi ha qui demana unes prohibicions en concret: la dels correbous que se celebren, sobretot, a les Terres de l'Ebre.

Demanen a Argimon la prohibició cautelar dels correbous a Catalunya

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC) ha presentat una instància al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, demanant la prohibició cautelar de la celebració de correbous. Demanen que es decreti aquesta prohibició mentre aquests esdeveniments «no disposin d'un nou protocol actualitzat per combatre l'explosió de casos de covid i el risc tan elevat de contagi».

Mentre aquest protocol no s'implanta, la CACC vol que es requereixi un test d'antígens per assistir i participar en els actes a les places portàtils i bous al carrer. En aquest sentit, al·leguen que es tracta d'esdeveniments amb una «gran concentració de persones i l'inevitable contacte directe».

«Esperem que la Generalitat emeti una resolució estimatòria. D'altra manera no entendríem si finalment es decidís no cancel·lar els correbous, tal com sí que s’ha fet amb l’oci nocturn. Allí sí que ens trobem amb una afectació econòmica del sector i en el sentit més rellevant que és el de la salut pública», han apuntat des de l'entitat antitaurina en un comunicat.