Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle de policia amb un avís sobre la mobilitat restringida a Catalunya

Restringeixen l'accés de vehicles a l'Alta Garrotxa per evitar massificacions

El no compliment de la normativa comportarà sancions | Es reforçarà la senyalització i la comunicació amb un punt d'informació

El Consorci de l'Alta Garrotxa restringeix a partir d'aquesta Setmana Santa l'accés als vehicles a l'espai de Sadernes i Sant Aniol d'Aguja. Els conductors hauran de deixar el vehicle a l'aparcament habilitat al nucli de Sadernes i des d'aquell punt ja no hi podran accedir ningú més. L'objectiu és evitar la massificació que hi va haver l'estiu passat de vehicles. 

Una allau de vehicles que va portar greus problemes de circulació per a vehicles d'emergències (com ara Bombers o ambulàncies). Tots aquells vehicles que no estiguin aparcats dins de la zona habilitada, seran multats pel cos de Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals o els guardes rurals que té el mateix Consorci.

La nova estratègia es podria replicar en altres zones amb problemes

Aquesta Setmana Santa s'instal·larà un punt d'informació i vigilància a la zona per explicar les mesures. Més enllà de la gestió dels aparcaments, però, s'aprofitarà per fer un estudi i calcular la pressió que té aquest espai. D'aquesta manera, es podran aplicar noves mesures que previnguin la massificació en aquest espai protegit i també garanteixin la convivència amb els veïns de la zona.Aquest estudi es focalitza en l’espai de Sadernes i Sant Aniol d’Aguja com a prova pilot per a la creació d’un model de gestió d’ús públic sostenible reproduïble a altres municipis que es trobin en la mateixa problemàtica, amb la voluntat de trobar l’equilibri entre la conservació de l’espai i el seu ús recreatiu. En ell hi participen el mateix Consorci de l'Alta Garrotxa, el SIGMA, la Diputació de Girona i la Fundació Emys.

Evitar la massificació dels espais naturals, una prioritat del Govern

Precisament evitar la massificació dels espais naturals és una de les principals preocupacions del Govern. De fet, dies abans de l'aixecament del confinament de comarca per a les bombolles de convivència, el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, va anunciar un increment de controls en aquestes zones, amb més presència de Mossos d'Esquadra i Policia Local. 

Recordem que les actuals restriccions que hi ha a Catalunya, i que el Procicat va decidir prorrogar a partir del pròxim dilluns, inclouen un confinament perimetral del territori, i un confinament comarcal que es pot trencar per viatges essencials o desplaçaments de la bombolla de convivència. A les instruccions de Protecció Civil es fa referència també al toc de queda nocturn, que segueix vigent de 22.00 hores a 06.00 hores. 

Precisament en aquest sentit els Mossos d'Esquadra han compartit aquest divendres una imatge d'un control en carretera, i han recordat que aquest cap de setmana «la mobilitat entre comarques està permesa seguint les excepcions previstes».