Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Matí de votacions amb cues a Reus per les eleccions

El PSC guanya amb solvència a Cambrils, Salou i Vila-seca i VOX es consolida com a segona força

Els socialistes superen els àmpliament els seus adversaris, amb gairebé deu punts| VOX obté uns grans resultats, situant-se en segon lloc a Salou i a Vila-seca | A Cambrils, ERC i Junts superen conjuntament el PSC

Excel·lent resultat dels socialistes a les tres ciutats del sud de la Costa Daurada  en les eleccions al Parlament de Catalunya, on han aconseguit una victòria àmplia i sense matisos. L'altra notícia és el suport general a l'opció de VOX. El partit d'Isabel Lázaro i Ignacio Garriga obté esplèndids resultats i es consolida coma segona força tant a Salou com a Vila-seca. A Cambrils esdevé el quart partit en suports, superat per ERC i Junts. En els tres casos, l'enfonsament de Ciutadans és total i els seus vots es reparteixen entre el PSC i els d'Abascal.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Pluralitat a Cambrils

La localitat del Baix Camp és la ciutat de la Costa Daurada on la distribució de vots més s'assembla al global del país. Salvador Illa es queda amb el 22%, més del 10% més que el 2017, seguit de republicans i juntaires amb el 18,9% i el 17,8%, respectivament. VOX obté el 13,16% i C's es desploma fins al 8,29%, 27 punts per sota respecte l'última contesa. PP, Comuns i CUP treuen resultats semblants entorn del 5%.

Salou i Vila-seca, nous graners de vots de la ultradreta

A Vila-seca, els socialistes doblen vots i VOX obté gairebé el 20% dels sufragis, en un dels millors resultats de la formació de tota la circumscripció de Tarragona. Destaca poderosament la pèrdua de suports de Ciutadans, que passa de l'històric 47,51% de 2017 a un 9,72%, havent-se de conformar amb la quarta posició i veient-se superats per ERC, que obté un 14,31%.

Distribució de suports semblant a Salou, però amb els vots més repartits. El PSC venç amb el 25,33% i VOX  queda segon amb el 18,18%. Tercera i quarta posició per a ERC i Junts, que fins i tot superen a Ciutadans, que havien arrasat el 2017 amb un 43% i ara s'han de conformar amb un 9,69% del sufragi. Bon resultat també per al  PP, que obté un 7,25%